StoryEditorOCM
Hajdukkomentar

Bravo Niko, hoćemo još! Očekujemo da se niz nastavi i da stigne još poneko pojačanje

Piše SLaven ALfirević
28. siječnja 2023. - 08:00

Lijeva noga, desna strana, tu bi trebalo pronaći mjesto da se pozicionira Yassine Benrahou, e sad da se igra 4 – 2 – 3 - 1, lako bismo ga stavili na poziciju desnog krila li pak iza dva špica, ali kod Ivana Leke koji forsira 3 – 5 – 2 od prvog dana priprema vidjet ćemo kako će oblikovati svojstva marokanskog finog tehničara koji je došao da oplemeni Hajduk svojim ofenzivnim sklonostima.

No, o tom potom, želimo samo istaći da je sportski direktor „bijelih” Mindaugas Nikoličus probio led ove zime, doveo je prvu akviziciju, ne računamo pri tom dolazak vratar Ivana Lučića i povratak veznoga Ivana Ćubelića.

Yassine je prva prava akvizicija na tragu Lekine želje i potrebe za popunom kadra, a što je trener obznanio na terenima Zelene lagune u Poreču. Još četiri, pet bi dobro došlo. Pa je kasnije dodao, možda sam malo pretjerao, reče Leko na povratku u Poljud.

No, u svakom slučaju potreba je da se Hajduk popuni i sad s ove pozicije, dan nakon što se predstavio Marokanac, jasno je da je Benrahou tek prvi u nizu...

Idućeg tjedna ili desetak dana, očekujemo da se niz nastavi i da stigne još poneko pojačanje, na primjer dvojica...

Pozicije koje su potrebne su stoper i vezni igrač, onako kako mi gledamo projekciju stvaranja momčadi i konkurencije unutar svlačionice.

Benrahou u sustavu 3 – 5 – 2, u zamišljenoj idealnoj postavi trebao bi bit konkurencija Kaliku, kao desna spojka, više nego Mikanoviću/Lovrencsicsu koji pak imaju previše posla po desnoj strani uzduž gore-dolje.

Benrahou je sklon ofenzivi i tu može mnogo donijeti. To i Leko očekuje.

Prije nego što vidimo gdje ćemo Marokanca pozicionirati zanima nas da se - nastavi s pojačanjima. Bravo za Nikoličiusa i skautsku službu „bijelih”, a sad čekamo dalje, još dvojicu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 19:00