StoryEditor
Hajdukpressica trenera

Boro Primorac najavio gostovanje u Koprivnici: Nisam išao za tim da Hajduk nije pobijedio u ligi dva mjeseca, nije dobro

20. studenog 2020. - 13:50
Paun Paunović/Cropix

Hajduk kreće na prvo od tri gostovanja u nizu, spojit će ostanak u Zagrebu nakon Koprivnice, dakle Slaven Belupo u subotu i Lokomotivu u utorak, pa se vratiti kući, da bi onda krenuli na Dinamo u trilogiji gostovanja one tamo nedjelje. Kako se treneru čini taj paket gostovanja, pitali smo na pressici?

- Mislim trenutačno samo na Slaven Belupo i kako dobit utakmicu – priznao je Boro Primorac. - Tek sam dobio kompletnu momčad na okupu sada, neke sam vidio tek jutros, mnogo nas je falilo zbog reprezentativnih obaveza, ali ovi što su ostali, radili su dobro.

Za usvajanje nekih novih zahtjeva treba vam sigurno još vremena...

- Ono ćemu se posvećujem je pronaći - kako bi rekli Englezi - „right balance”, pravu ravnotežu, ekvilibar. Moramo imat loptu, moramo se dobro kretat, imat povjerenja u sebe. Hajduk mora igrat dobro, mora igrat bolje. Što to znači da moramo pobijediti!? Da bismo pobijedili moramo najprije igrat bolje. Ova momčad to može, želim njima vratit povjerenje u same sebe, kao što ja vjerujem u njih.

Na put ide 21 igrač:

- S nama nisu Nejašmić i Čolina, važni igrači, nadam se da će se vratit što prije, ali sad ih nemamo. Znate kako se kaže, nikad nije dobio utakmicu onaj koji ne igra. Naći ćemo zamjene za njih.

Kakav vam je Slaven Belupo, često remiziraju?

- Daju oni golova, dali su ih Istri, Dinamu, nama su dali... Imaju iskusne igrače i iskusnog trenera.

Diamantakos nije zabio 800 minuTa, Hajduk nije pobijedio u ligi dva mjeseca, od susreta s Varaždinom?

- Huh, hu... Ovo drugo nisam ni znao kao podatak, nisam išao za tim. Nije dobro.

Stanko Jurić je rekao da je sedmo mjesto njihova sramota?

- Pa da, Hajduk mora i može bolje. Radili smo dobro. Pitate za Diamantakosa, bio je malo povrijeđen, ali dobar je on, lijeva noga, zna zabit, „clever”, lukav u šesnaestercu. Svi moraju imat više samopouzdanja, a to će doći. Tražim da imamo loptu u posjedu, tko ima loptu taj ima više šansi i mogućnosti da pobijedi.

Vraća se Caktaš?

- Caktaš je važan igrač, djeluje dobro i bit će dio tima.

U Slavenu vam prijeti Krstanović? Toliko je golova već zabio Hajduku. Je li momenat da se stoper Simić pojavi u igri, da on ide na njega?

- Gledao sam Slaven nekoliko utakmica, pregledavao ih, idu i na kornere i na slobodne udarce. Simić je u grupi i ima dosta šansi da počne sutra utakmicu.

Za kraj, zaključak?

- Ono što ja vidim kao problem kojeg moramo otkloniti je to povjerenje u same sebe, već sam rekao. Moraju moji igrači da shvate da bolje igraju, da budu dominantni. Oni to mogu. Pronaći ravnotežu u igri i dominirati – rekao je Primorac koji recept traži.

Pa će, vjeruje, i pobjede doći...

Hajduk je poveo 21 igrača, sutra je u Koprivnici, ostaje u Zagrebu do utorka kad igra zaostali meč protiv Lokomotive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. studeni 2020 14:00