StoryEditorOCM
HajdukReakcije s Čizme

Blamaža Hajduka s angažmanom Ivana Jurića žestoko odjeknula i u Italiji: Navijači ‘bijelih‘ živjeli su u iluziji

Piše Sport SD
11. lipnja 2024. - 16:55

Red bijesa, red čuđenja. Tako bi se ukratko mogao opisati ‘slučaj‘ Ivana Jurića. Naveliko se pisalo kako će upravo on preuzeti klupu Hajduka. Stvar je bila dovedena do kraja, čekali su se samo potpis i završni detalji. No, onda je sve propalo. Jurić je odustao, povukao se. Razlog? Nepoznat. Čude se tome Hajdukovi navijači, ali nisu jedini. Čuđenje caruje i s druge strane Jadrana.

Talijanski Tuttosport tako piše o čudnim okolnostima u Jurićevom slučaju. Ni oni ne znaju razlog zbog kojeg je Jurić odustao.

- Navečer je pristao, ujutro se predomislio - stoji u naslovu kojeg donose. Navode i kako je odbio silne milijune iz Saudijske Arabije kako bi se vratio kući. Podsjetimo, otišao je iz Torina, barem za sada, se oprostio od talijanskog nogometa. Vrijeme će pokazati hoće li se tamo vratiti.

image
Tom Dubravec/Cropix

Nije ni počeo, a već je ‘u minusu‘, Kalinićeva misija upravo je postala još teža: neće se biti lako ‘refati‘ navijačima

Ma kakvi papiri, potpisi i Nadzorni odbor, na Poljudu caruje nesposobnost, u Hajduk dolaze ljudi iz ‘drugog ešalona‘

S druge, pak, strane, vremena za sportskog direktora Nikolu Kalinića sve je manje. Pripreme samo što nisu počele, a trenera još uvijek nema. Jurić je trebao biti taj. Vijest o njegovom mogućem imenovanju s veseljem su dočekali navijači, no onda je uslijedio hladan tuš.

image
AFP

Kao alternative za sada se spominju tri domaća imena: Silvijo Čabraja, Zoran Zekić i Mario Carević koji je najmanje vjerojatan jer je potvrdio svoju vjernost Šibeniku. Jučer je kao favorit slovio Lokomotivin Čabraja, no kako se u hajdučkoj javnosti okolnosti mijenjaju iz dana u dan, moguće je i da on više nije na vrhu. Kako bilo, Uprava mora djelovati brzo i efikasno. Traži se trener, odmah i sada.

image
Ronald Goršić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 16:56