StoryEditor
Hajdukpovratak na poljud

Bivši hajdukovac danas je prva točka Rudešova napada: Ma kakva specijalna taktika za Bijele?! Borit' ćemo se koliko budemo mogli

4. studenog 2017. - 15:15
rudes_istra4-170917

S Rudešom i dio Hajduka dolazi, Vilibald Vuco nam je otvarao oči o Rudešu prije prve utakmice u Kranjčevićevoj, u Hajduku kao mlad naraštaj, od 2007. do 2011. godine...

A udarna točka Rudešova napada je – Mario Budimir, napadač, igrao i za prvi tim Hajduka. Još se u našim sjećanjima trese greda na stadionu Uljanika u Puli kad je Hajduk igrao kontra Pule Staro češko se zvala, a Budimir se zamalo upisao u listu strijelaca, Ćiro Blažević je vodio Hajduk.

- Sad kad ste me podsjetili sjećam se i ja te šanse, udarac glavom i balun je pogodio gredu, mislim da smo izgubili taj susret... Prošlo je puno godina i tko bi sad taj film vrtio unatrag da nije bilo vašeg poziva. U Hajduku niste dobili pravu šansu?

- A kako ćeš je dobit kraj takvih igrača koji su onda igrali u napadu! Gužva, brate... Tko vam je sve bio na putu, da se prisjetimo? - Pazite ovako: Blatnjak, Bartolović, Dragičević, Bušić, Nikica Jelavić, Makarin, a nailazili su i Nikola Kalinić i Rukavina. Gužva, brate. A igrao sam i nakon Pule i protiv Cibalije u Poljudu.

Nosio sam dres Hajduka, da. Prije 12 godina! Pamti li još itko?! Žalim li? A šta ćeš žalit, život ide svojim putem!

Je li ostao netko iz tog doba u Poljudu s kim ste možda još u kontaktu?

- Pa je, Gruica je sad opet u Hajduku, u drugoj momčadi, a mi smo bili skupa u juniorima. Znamo se i kasnije iz Solina.

Lijepo se vratiti u Poljud

Je li dolazite pravit iznenađenje?

- A probat ćemo nešto, pa koliko uspijemo. Radili smo puno na tome da popravimo svoju igru. Trener se baš trudi.

Kakav je osjećaj poslije toliko godina, Grčke (Ergotelis, op. a.) i Cipra kasnije, opet izaći na Poljud?

- A vidit ću. Ne znam kakav će bit osjećaj. Tremu nemam. Sa trideset godina. Nisam o tome razmišljao. Utakmica kao utakmica. Ali se lijepo opet vratit, to sigurno.

Imate specijalnu taktiku?

- Ma kakva specijalna taktika. Borit ćemo se koliko budemo mogli. Promijenili smo puno igrača i stalno se tražimo. Treba nam vremena, prva liga je nešto drugo... Sigurno je samo da se nećemo predat – rekao nam je Mario Budimir, nesuđeni skakač-centarfor Hajduka iz ljeta 2005., rođen u Sinju, 12. veljače 1986., nadomak 32. rođendanu.

Danas će na njega u sendviču na centru paziti Nižić i Lopez i htjeti da bude mir. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 06:28