StoryEditorOCM
Hajdukneka brani bolji

Bivši Hajdukov vratar o Sentiću i Lučiću: ‘Ono što ja vidim kao problem je da ne upravljaju obranom‘

12. ožujka 2023. - 11:33

Karlo Sentić, Ivan Lučić, gdje ja stadoh, ti produži, kako na to gleda Ivan Pudar, iskusni prije svega - vratar?

- Neka brani bolji, to je jasno, to je profesionalizam. Pitanje je samo imaju li kvalitete da izvlače Hajduk koji je upao u krizu. Ja vjerujem da imaju. Vrataru je uvijek teže, nije da branim svoj ceh, nego je to tako – priča nam Pudar.

Objasnite nam to još jednom.

- Napadač može i smije falit, to mu se više-manje zaboravi, a vratar ne smije pogriješit. To je ta razlika. Greške vratara su fatalne i duže se pamte. E sad, Sentić nije bio neki krivac koliko ja pamtim, u Zagrebu je u Maksimiru primio neobranjive golove. Sentić je klupsko dijete, građom i konstitucijom, talentom je top vratar. Ali je legitimno pravo stožera da promijeni vratara, da unese svježinu, da se mladi Sentić nakon takvog iskustva od primljenih golova malo pribere. Nešto drugo mene muči.

image

Karlo Sentić

Željko Hajdinjak/Cropix

Kažite nam?

- Ono što ja vidim kao problem je da ne upravljaju obranom! Često se obrana mijenja, nije standardna i to im je otegotna okolnost, ali mislim da bi jedan i drugi trebali čvršće zapovijedati obranom i postavljati ne samo stopere nego kompletnu obranu na pozicije. Da im se glas čuje! I sebi su onda time pomogli, jer su živi i nisu zaspali na golu i sve djeluje puno aktivnije i energičnije.

image

Ivan Lučić

Vojko Bašić/Cropix

Sad opet brani Lučić?

- To je logično. Lučića bi bilo ružno sad opet vratit na klupu, to bi mi izgledalo kao da je busola izgubljena. Dao bih Lučiću sad Osijek i onda još iduću utakmicu u Poljudu. Dolazi potom pauza kao naručena i bit će vremena poradit više i na igri i odlučit kako dalje s vratarima – ispričao nam je Pudar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 10:50