StoryEditorOCM
Hajdukdobra predstava

Bijelima je pripao prvi Jadranski derbi sezone: majstorski gol Biuka, prva pobjeda Karoglana

15. rujna 2022. - 13:32

Preplivao je Hajduk Rijeku, slomio je otpor Riječana u drugom dijelu utakmice, tek nakon više od sat vremena igre.

Teško, ali zasluženo. Rijeka se dugo opirala, ali nije ni bila pretjerano čvrsta e da bi uspjela, da bi izdržala. Kad sad vrtimo film unatrag, bilo je pitanje trenutka...

A trenutak je donio Stipe Biuk u 66., pa za njim Nikola Kalinić...

Hajduk je slavio u jadranskom derbiju, upornost je bila prevaga na strani Hajduka, a zanimljivo je da je prije drugog gola Hajduka trener Rijeke htio napravit zamjenu, nije uspio, igra se nastavila, primio je gol, naljutio se Serse Cosmi, u trenutku je napustio klupu, za njim Riječani iz lože, ali vratili su se...

Špric zamjenama

Pobjednički impuls Hajduk je dobio dobrim zamjenama, kad su s klupe ušli Gergo Lovrencsics i Nikola Kalinić, a i Rijeka je posustajala. Hajduk je manje griješio, postao je opasniji, zaredale su i šanse kojih u prvom dijelu baš i nije bilo. Navijači Hajduka pobojali su se na odmoru da sve ide u neželjenom 0:0 smjeru. No, Mislav Karoglan je pronašao put s klupe za pobjedu i veliki plus. Lovrencsics agilan na desnom beku, a Kalinić centarfor raspoložen da za šaku minuta poentira. Time je anulirao ponešto slabiji Livajin nastup.

Što je (bilo) drukčije kod Karoglana? Da je Biuk zabio! 

Da, to je gotovo vijest, rijetko Stipe zabija, a promašio je veliku šansu u prvom dijelu. No, ono drugačije bila je dodatna energija, puno je toga ulagao, premda nije odmah stvarao puno šansi, što je bila značajka utakmice u prvom dijelu.

Učinak, odnosno djelovanje Mislava Karoglana kroz 48 sati na momčad Hajduka može se svesti na to da se nedvojbeno igralo brže, okomitije, a drugačija je bila i uloga Filipa Krovinovića koji se češće nego inače spuštao duboko po loptu ne bi li onda razigravao iz dubine. Time je rasteretio ili bolje reći podijelio posao s Marcom Fossatijem u smislu konstrukcije napada.

Bilo je vidljivo da se puno hoće, ali još više se griješilo, dok Riječani nisu ostavljali dojam posebno čvrste momčadi. Bili su idealan sparing partner na treningu, samo da se – puf – čep skine, da se otčepi kod Labrovića.

Otčepilo se i na kraju veselje na tribinama, navijanje, utrčavala su djeca prema svojim ljubimcima, veselje stanuje u Poljudu, dug pljesak i zadovoljstvo!

Hajduk je poskočio na drugo mjesto i ima još utakmicu manje.

Minute mladima 

Kad je već vodio 2:0 Karoglan se dosjetio i Strategije kluba, nije je zaboravio, to je važno... Evo minuta za Ivana Krolu i Rokasa Pukštasa, treba mlade gurati u vatru kad god se to može, a dvojica vezista čekaju promociju ove sezone, svima su Krole puna usta, a Pukštas je, ne zaboravimo, cijelo ljeto bio ozlijeđen i na dvojnoj je registraciji sa Solinom.

Kontra na korner

Zapazili smo, Hajduk krene na korner, svi u napad i onda se „bijelima” dogodi kontra... Već je to učestalo s utakmicama, pa iznimka nije bila ni sada protiv Rijeke, kad je na skok gostiju u obrani Lunetta krenuo u protunapad, tako da je morao s leđa intervenirati Awaziem, sapleo ga je s leđa, dobio žuti karton, ali je barem spriječio opasan kontraudar Riječana na izdisaju prvog dijela. Na tom segmentu bi vrijedilo poraditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 20:50