StoryEditor
Hajdukkratak odmor

Bijeli započeli s pripremama za novu sezonu, na prvom treningu prisutni su bili i Diamantakos, Teklić i Gyurcso

1. kolovoza 2020. - 20:41
Robert Matić/hajduk.hr

Hajduk je utrčao u novu sezonu, nakon blic-stanke od niti tjedna otkako se odigrala utakmica u Zaprešiću, evo „bijelih” u izdanju jesen 2020. Proljeće 2020. - ne ponovilo se, arhivirali smo s radošću što je konačno završilo; pelin, a ne med makar se izašlo u Europu, a ove sezone što je počela evo sad, peto mjesto neće biti dovoljno za plasman u šešir UEFA. Znaju to i „bieli”, svakako imaju ambicije pokazati se u puno boljem svjetlu nego tek svršenog prvenstva.

Nakon izrazito slabog proljeća svi su od struke ostali na svojim mjestima i neka je tako: zazivao je kontinuitet Benjamin Perasović s vrha Nadzornog odbora i neka ga je dočekao, izborio. Svi zajedno imaju šansu za popravni, a mi ćemo kao promatrači sa strane priznati da je nogomet u post-korona razdoblju donosio svakakvih čuda, a jedno od tih je i - izrazilo loš Hajduk.

No, ajmo dalje, nećemo kukati, prvi trening u Poljudu, novi običaji. Nema prozivke, nema pressice (već odavna, to su korona uvjeti), nego komunikacija „preko plota” da virnemo, tu nam pomaže PR služba Hajduka.

Sjećamo se kad bismo se postrojili u Bijelom salonu prvog jutra priprema, predsjednik tko god bio održao bi prigodno slovo, igrači bi sjedili u foteljama, a novinari s blokom u ruci zapisivali tko je došao, a tko nije i zašto nije i koja je ono nova faca tamo, pa bismo se rastrčali po hodniku i potezali za rukav za izjave.

Sad je sve to strogo kontrolirano i neka je, moderni su uzusi. Pogledajte neku staru utakmicu na you-tube, Hamburger recimo, dosuđen je penal i sad su svi foto-reporteri odjednom u srcu šesnaestercu, nema nego da sami šutnu balun s bijele točke, sudac ih moli da se ipak udalje... Dobro, u redu, daleko su nam misli otplovile...

Hajduk je službenom objavom pobrojao igrače na prvom treningu.

U odnosu na prošlu sezonu novi su Dimitrios Diamantakos, Grk koji je stigao iz St. Paulija, povratnik iz Mađarske Adam Gyurcso, te bili tić Tonio Teklić, također povratnik, s kaljenja u Varaždinu.

Bassel Jradi i Francesco Tahiraj će se priključit u nedjelju, a u subotu je bilo njih 26: Posavec, Ljubić i Sentić (vratari), te Dimitrov, Nejašmić, Kreković, Simić, Jakoliš, Caktaš, Eduok, Diamantakos, Radić, Mujakić, Čuić, Blagaić, Jairo, Gyurcso, Brnić, Jurić, Dolček, Ismajli, Čolina, Vušković, Dellova, Pršir i Teklić.

Dva tjedna će se trenirat u Poljudu, nije planirano izbivanja iz poljudskog tabora, a nisu zasad najavljene ni prijateljske utakmice.

Početak sezone stiže učas, za dva vikenda, 15. kolovoza igra se protiv pobjednika kvalifikacija između pulske Istre 1961 i riječkog Orijenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2021 16:14