StoryEditor
Hajdukznatno oslabljeni

Bijeli su u ogromnim problemima pred derbije s Dinamom i Rijekom: evo tko će nedostajati u petak, a kome sve prijeti suspenzija

21. studenog 2019. - 08:49

Hajduk je znatno oslabljen pred derbi s Dinamom, loše vijesti stižu u valovima. Ne samo da se u utakmici reprezentacije u Puli ozlijedio Hajdukov kapetan Josip Juranović, nego je u Poljudu na treningu svoju raniju ozljedu pogoršao i Filip Bradarić. I sigurno neće igrati protiv Dinama! A zacijelo ni protiv Rijeke u nedjelju 1. prosinca.

Juranović je pak otišao jučer na preglede post festum susreta protiv Gruzije i u Hajduku nisu još željeli izlaziti s preciznom dijagnozom pred derbi, međutim mala je vjerojatnost da bi Juranović mogao nastupiti već u petak nakon što je šepajući završio reprezentativni meč u utorak. Istegnuće mišića, rekli bismo da je kapetan upitan i za Rijeku, a kamo li ne za Dinamo, no ne žurimo, ima vremena posebno za zle novosti.

Stanje u Poljudu je odjednom alarmantno, što ozljede, što kartoni, treneru Damiru Buriću nije lako pred derbi, ajmo redom, u jednom danu otpala su mu dvojica...

JURANOVIĆ

Ozlijedio se u Puli igrajući za reprezentaciju, u pitanju je istegnuće mišića, koliko intenzivno, objavit će se, jučer se smatralo da je izgubljen za Maksimir, a tko će onda na desnog beka? To je posebno pitanje, jer prave alternacije za tu poziciju nema, ako se zna da ni Josip Bašić nije spreman, hoće li tamo Stanko Jurić ili Ardian Ismajli, pričekajmo.

BRADARIĆ

Posebno težak hendikep, izašao je iz igre protiv Osijeka nakon 45 minuta jer je “osjetio” mišić, onda je trenirao, objavili smo da je dobro, a sad stiže nova vijest, pogoršalo se stanje nakon treninga, ruptura mišića, pauza dva-tri tjedna.

NEJAŠMIĆ

Od tandema stražnjih veznih upitan je i mlađi kadar, Nejašmić je dvije utakmice propustio za mladu selekciju, vratio se u Poljud, ali je i Poljudu treninge propustio. Nema decidirane tvrdnje, ali stanje nije dobro: da li ga zakrpati ili sačuvati da bolje ozdravi? Jučer smo i njegov manjak zbrajali, to su već tri kapitalca.

JAIRO

Nije ozlijeđen, ali ne smije nastupiti zbog crvenog kartona i napucavanja korner-zastavice. Spada svakako u kapitalce, nema ga, a to što nije ozlijeđen, nego “samo” kartoniran, ne mijenja puno na stvari, glavobolju potencira.

POSAVEC

Jučer smo elaborirali vratarovo stanje vratne kralježnice, njega sigurno nema, ali tu je Ljubić na golu, tu smo storiju apsolvirali.

ISMAJLI, JRADI, BARRY

Sa svojih putešestvija s reprezentacijama (Bas i Hamza su se vratili iz Libanona i Gambije) u kakvom ih stanju može naći trener Burić? Jasno je da su mu svi oni prijeko potrebni, ali s tolikom kilometražom u nogama, sve su samo nisu svježi.

VUŠKOVIĆ

On je pričuva, ne bi ni igrao, ali bi sjedio na klupi. Nema ga po dva osnova, crveni karton (prvu od tri) mora odradit, a zbog slomljene ruke u reprezentativnoj akciji nakon operacije u Zagrebu posjetili su ga stručnjaci selekcije glavni instruktor HNS-a i izbornik “do 20”, Petar Krpan i Ognjen Vukojević. I Mario je aut, pa kad te neće, neće, onda nevolja prorijedi i klupu za pričuve, a ne samo udarnih 11.

Danas će Burić imati što referirati na pressici u Poljudu uoči polaska na derbi s Dinamom koji se igra već u petak.

Osmorica pak u momčadi imaju po dva žuta kartona i prijeti im preskok Rijeke: Ismajli, Simić, Svatok, Nejašmić, Barry, Kalik, Caktaš i Eduok ulaze u derbi sa po dva žuta kartona, ali to je već druga tema...

Izdvojeno

10. srpanj 2020 19:31