StoryEditor
Hajdukuživancija na poljudu

Baka Marka je blistala nakon utakmice: Tako sam sretna zbog mog Filipa i zbog Hajduka

Piše Slaven Alfirević
15. svibnja 2022. - 00:14

Baka Marka, Filipova baka, Filipa Krovinovića, u stvari gospođa Marka Vujnović rođena Grčić iz Petrinje bila je presretna:

- Filip mi je obećao gol i postigao ga je. Svi me tako gledaju i paze, a ja sam sretna što sam napokon vidjela Filipa uživo u Poljudu i baš kako je rekao, bako, dođi, zabit ću gol za tebe, tebi ću ga posvetit. Oduševljena sam - bila je sjajno raspoložena gospođa Marka nakon Hajdukove pobjede 3:1 protiv Istre 1961 i činjenice da su Hajdukove nade, želje i ambicije u duplu krunu i te kako žive. Barem još 24 sata, ako ne i cijelu predstojeći tjedan.

Već samom pojavom prije utakmice protiv Puljana baka Marka plijenila je pozornost, oko nje su se uzvrtjele hostese, a njenom sinu, Filipovu ocu Jasenku gotovo da je bilo neugodno. Baka je bila u centru pažnje. Htio ju je sin Jasenko nekako neopazice uvući u Srebrnu ložu, ali to naprosto nije bilo moguće

Najprije zbog toga što se već dugo čekalo da baka Marka dođe u Poljud, nakon što je njena priča postala poznata kad je bila jesenas u Zagrebu u Kranjčevićevoj ulici gdje je bodrila svoga unuka i onda se čekalo da i u Poljud dođe.

- Znate, Zagreb je bliže mojoj Petrinji, a Split je malo daleko. Ipak, uspjela sam... - kaže.

A kad priđete baki, gospođi Marki, ona je komunikativna, uhvati vas pod mišku i zajedno uz vašu pomoć penje su uz stube, da ne kažemo pravi skaline. Vrlo rado priča, sasvim otvoreno.

- Joj, znate što mi se dogodilo, već sam jednom bila u Splitu, ali sam ostala u stanu na Žnjanu jer sam dobila temperaturu i Jasenko kaže ne možeš ovako na utakmicu. Bila je to korona...

Lako je prebrodila i koronu, ozdravila učas, pravi je sportski tip koji ne priznaje, pardon, godine i dan-danas vozi automobil. Nesalomljiva je duha.

- Tako sam sretna zbog mog Filipa i zbog Hajduka. Voljela bih da Hajduk osvoji trofej. Filip toliko to želi. I svi uz njega. Livaja i svi ostali sjajni su igrači, pratim ih na televiziji, a sad uživo u Poljudu bio je pravi užitak - rekla nam je.

 Kad je Filip zabio za 3:1, ustala se iz svoje sjedalice i digla ruke i svi su se oduševili uokolo nje. Bio je to poseban doživljaj u Srebrnoj loži stadiona Hajduka u Poljudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2022 00:14