StoryEditor
Hajdukkratak tjedan

Ako se puca na visoko, onda sve mora biti tip-top: Hajdukovci do dalekog Osijeka neće autobusom

Piše Slaven Alfirević
24. kolovoza 2019. - 23:40

Hajduk misli ozbiljno: put avionom do Zagreba i tri noćenje za osječko putešestvije!

- Nećemo više kao zadnji put putovati autobusom osam sati – otkrio je trener Damir Burić kako mijenja logistički plan za gostovanje u Osijeku.

Ako se puca na visoko, a puca se, onda sve mora bit tip-top. Pa se tako uložilo u putovanje za Osijek, da bude što god moće bit mekše, avionom još u petak do Zagreba, noćenje, trening u Sigetu kod, pa dalje subotom autobusom do Osijeka, noćenje, a u povratku iz Osijeka u nedjelju nakon utakmice opet se pit-stop priprema u Zagrebu, noćenje i lagani povratak ponedjeljkom kući. Jer:

- Kratak nas čeka tjedan - kaže Burić.

Treba optimalno rasporedit snage do subotnjeg meča protiv Dinama. I ne umarat se beskrajnim putovanjima autobusom.

Dakle, sve kako treba za ozbiljan posao, pa bez obzira kakav će biti rezultat u Osijeku, u klubu su omogućili sve optimalne uvjete da momčad uživa.

U Osijek se nekad išlo i čarterom, brže-bolje, ali različita su bila iskustva. Ova sporovozna gotovo turneja u Osijek nekako je najbolje sjela u pripremi utakmice.

S osječkim gostovanjem bilo je raznih anegdota, na primjer kad je jedva ostalo 1:1, u ljeto prije deset godina tadašnji predsjednik Mate Peroš, nezadovoljan igrom, naredio je momčadi “nećete se kući vraćat avionom, nego ajmo, nazad autobusom cijele noći”! Za kaznu.

Drugom zgodom je Igor Tudor kao trener tražio prije uzvrata s Dnjiprom da se u Osijek svakako ide čarter-letom i izdvojili u Poljudu lijepu svoticu, a nije bilo lako, u ta doba se svaki euro prevrtao dvaput, sjetit će se dobro Marin Brbić te nevesele storije.

Nevesele jer je Tudor poveo uglavnom rezerve na put i izgubilo se 0:2, tada kad je i Artem Milevski nastupao...

Ovaj sadašnji vikend i dugački “Tour d’ Osijek” s etapama spada svakako u zanimljivosti hajdučkih putovanja u srce ravne Slavonije.

#HAJDUK#NK OSIJEK#HT PRVA HNL

Izdvojeno

30. lipanj 2020 18:33