StoryEditor
Hajdukglas hajdučkoga puka

Ako je ovih dana krčkalo, onda danas vrije! Navijači Bijelih složni: ‘Nek nas Livaja povede do trofeja‘

Piše Ivan Renić
26. svibnja 2022. - 12:30

Ako je ovih dana krčkalo, onda danas vrije! A do usijanja, proključat će na Poljudu. Hajdukovci se slijevaju u Split sa svih strana. Uzbuđeni, nestrpljivi i što je najvažnije – optimistični.

Euforija trese navijački puk, a mi smo izašli na ulice da mu pobliže opipamo bilo...

- Napokon smo tako blizu. Još jedak korak na Poljudu i trofej je naš. Atmosfera? A bit će ludnica, ali ovaj put posebno. Krcate tribine, ljeto u zraku i Hajduk uzima Kup. Mislim da bolje ne može. Meni bi to bio najbolji poklon. Baš u četvrtak mi je rođendan – priča nam Filip Miljak (26).

Hajduk je u prošlom susretu na Rujevici pregazio Rijeku, no Kup je nova utakmice posebne težine. Kakav rezultat očekujete?

- Ništa manje nego što je bilo u Rijeci. Hajduk je puno bolja momčad. Dokazali su to više puta ove sezone. A još se igra na Poljudu. Ma, da nam Real ovdje dođe, ne može bit’ favorit!

Ivan Protrka: Pokal vratiti gdje mu je mjesto

Podno Marjana već se slijevaju hajdukovci iz raznih krajeva. Hercegovina je velikim dijelom tradicionalno bliska „bijelima”. Susreli smo tako oca i sina iz Posušja. Ivan (37) i Teo (5) Protrka su, kako tvrde, najveći navijači Hajduka izvan Splita.

- Što Bog da i sreća junačka! Ipak, očekujemo pobjedu Hajduka. Neka se pehar vrati gdje mu je i mjesto nakon toliko godina. A onda će bit’ fešta kakvu samo Torcida zna napraviti. Hajduk je ove sezone u samom vrhu, nikad bliže i zaslužuje osvojiti trofej – kaže Ivan ističući usput svoju pripadnost splitskom klubu. Za njim su nebrojene utakmice, gostovanja, ne propušta se gotovo ništa...

Tomislav Baričević: Napokon su pravi ljudi na čelu kluba

Iz užurbanog koraka presreli smo još jednog navijača koji u pobjedu ne sumnja. Ruku na srce, teško je i pronaći nekoga tko se ne nada velikom slavlju.

- Napokon imamo prave ljude na čelu kluba koji su već u prvoj sezoni pokazali gdje je Hajduku mjesto, a to je u borbi za trofeje. Šteta za prvenstvo jer smo bili tako blizu. Ali nećemo plakati za tim jer imamo novu ogromnu priliku. Ma, i zbog Livaje želim da uzmu to. Zaslužio je povesti Hajduk do trofeja u ovoj sezoni za pamćenje – poručio je Tomislav Baričević (26).

Filip Miljak (26), Teo (5) i Ivan (37) Protrka, Tomislav Baričević (26)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2022 15:19