StoryEditor
Hajdukriječ trenera

'Igrali smo jako dobro': Damir Burić za remi okrivio lošu realizaciju te pohvalio navijače koji su tražili njegov odlazak

20. listopada 2019. - 22:09

Hajduk je u Kranjčevićevoj izgubio dva boda i prvo mjesto. Uz opskurnu igru i činjenicu da Splićani nemaju gostujuću pobjedu već gotovo tri mjeseca...

- Obično utakmicu koja završi 0:0 smatramo slabom, ali ova je bila jedna od zanimljivijih. Jako smo dobro počeli utakmicu. Imala je i Lokomotiva svojih dobrih razdoblja. No, naše su šanse bile izglednije. Ovog je puta međutim izostala realizacija. Lokomotiva se dobro branila. Radi se o vrlo organiziranoj momčadi s odličnom tranzicijskom igrom. Unatoč tome pokazali smo veliku želju, dali smo sve od sebe, ali pobjedu nismo uspjeli ostvariti – konstatirao je trener Hajduka, Damir Burić.

Da li vas muči spoznaja da Hajduk 84 dana nije pobijedio u gostima?

- Protiv Lokomotive i nismo igrali u gostima. Navijači su nas nosili cijelu utakmicu, zapravo ne možemo kazati da je ovo bila gostujuća utakmica.

Kako ste doživjeli navijačke povike – Buriću odlazi!?

- Nije realno očekivati da ćemo sve utakmice do kraja dobiti. Možemo međutim konstatirati da još nismo izgubili. Hajduk je u vrhu, osvojio je puno bodova i igra dobro. Pritom valja naglasiti: sve smo pošteno zaradili!  Ništa nismo dobili na thank you. Naš je cilj ostati u vrhu. A o ovoj utakmici ne mogu reći ništa negativno. Momci su se satrali.

Niste koristili treću izmjenu. Zašto?

- Nije bilo potrebno. Igrali smo jako dobro. Izmjene služe da se unaprijedi igra, a ona je bila dobra.

Domaći trener Goran Tomić također je bio zadovoljan ovakvim epilogom:

- Veliki bod za nas. Obje su momčadi dominirale na valove. Neodlučeno je ipak nekako najrealnije – ustvrdio je trener Lokomotive.

Sammir?

- Njegova pojava puno znači, poglavito kada oko njega imamo dosta mladih igrača. On djeluje smirujuće na njih. Ipak mislim da je Cokaj najveći dobitak ove utakmice i budućnost Lokomotive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. prosinac 2020 22:29