StoryEditorOCM
Domaći nogometjoš je motiviran

Zlatko Dalić: ‘U Splitu nisu uvjeti za igrače Hrvatske. Ali bila je dobra atmosfera‘

Piše SPORT SD
10. travnja 2023. - 18:06

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić je dao intervju za HRT u kojem se dotakao niza aktualnih tema. Pričao je o uspjesima koje je postigao s Vatrenima, svom ugovoru, novom kampu, Luki Modriću, atmosferi i iskustvima igranja na Poljudu i mnogim drugim temama.

- Mislim da mi nismo svjesni i dugo nećemo biti svjesni što smo napravili u zadnjih pet godina, posebno u Kataru i u Rusiji. Ovo posljednje je bilo fenomenalno, da Hrvatska s jednom dosta novom reprezentacijom, s 18 novih igrača opet napravi jedan sjajan pohod, rekao bih obrani ono što je uradila prije četiri godine.

S obzirom na sve ono što nas prati, s obzirom na naše uvjete i infrastrukturu, opet je Hrvatska bila fantastična, osvojila je treće mjesto. Slično kao i prije četiri godine, opet nas je zaustavio taj penal protiv Argentine, napravili bi više da nije bilo tog penala. No ne smijemo biti nezadovoljni, svi naši ciljevi su znatno premašeni.

Mi smo s Francuskom sjajno igrali, dogodila su se ta dva gola, protiv Argentine isto jako dobrih pola sata, potpuno kontroliramo utakmicu, onda se desi taj jedanaesterac koji okrene utakmicu u drugom smjeru. No to je nogomet, osvojili smo medalju, razveselili cijelu Hrvatsku, imali sjajan doček i završili godinu jako, jako uspješno.

Dalić je potpisao novi ugovor s HNS-om, iako je imao mnoge izdašnije ponude.

- Meni ugovor ništa nije značio ni prvoga dana ni sada. Rekao sam predsjedniku da imam motiv i energiju za voditi Hrvatsku. Dok se tako osjećam, tako će biti. Uvijek će biti ponuda, neće one izostati ni kasnije.

Svjestan sam toga da je ovo za mene još jedna stepenica, napravili smo sjajne stvari, teško je to sve ponavljati, ali pokušat ćemo. Imam sjajan odnos s igračima, stožerom i ljudima koji vode Savez, to treba iskoristiti.

Izbornik se osvrnuo i na vijesti o novom kampu reprezentacije koji se planira izgraditi u Velikoj Gorici.

- To je odavno trebalo biti. Po našoj infrastrukturi mi smo napravili svjetska čuda. Mi nemamo svoj kamp, sad smo na primjer bili sedam dana u Splitu, sjajna atmosfera, ali nisu to uvjeti da igrači hrvatske reprezentacije treniraju, to nije ono što imaju svaki dan i ono što zaslužuju.

Onda je i puno ljudi, puno gužve oko nas, a kad imaš svoj kamp imaš svoj mir, možeš se koncentrirati. Sjajna je stvar da se to pokrenulo, to je sjajna stvar.

Jedno od pitanja koje trenutno najviše zanima hrvatsku javnost je status Luke Modrića. Ostaje li kapetan u momčadi?

- Luka je sam rekao "nemojte me to više pitati", treba ga pustiti da sam odluči. Čekat ćemo ga, on će sam odlučiti, to će biti njegova osobna odluka.

Naš kapetan je velika snaga, velika energija, ono što on pokazuje u njegovim godinama je na ponos i čast njemu. Neću oko njega trošiti niti jednu riječ. Nadam se da će mu se ostvariti želja i da će ostati u Realu, on to zavređuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 15:43