StoryEditorOCM
Domaći nogomettrener gostiju

Zekić: ‘I bolje momčadi su na Poljudu parkirale autobus, objesit ću se ako je zaista izgledalo kao da igramo u 5-5-0‘

Piše Frane Vulas
18. ožujka 2023. - 20:49

Poslije poraza na Poljudu (1:0 za Hajduk) trener Slaven Belupa Zoran Zekić je na presici sedmoj sili kazao.

- Ne znam što bih mogao pametno komentirati. Nemam što zamjeriti svojim igračima po pitanju pristupa. Imali smo želju biti više ofenzivo orijentirani, ali nije ispalo tako. Malo smo pokazali prema naprijed, na trenutku je to bilo nedostojno prvoligaškog nogometa. Utakmica je bila jako teška za gledanje. Na nekom terenu gdje bi bilo manje publike bilo bi ovo još manje gledljivo. I Hajduk je patio, vidim da im je puno značila ova pobjeda – rekao je Zekić.

Je li netko trebao pokrivati strijelca Dina Mikanovića, biti u tom trenutku na rubu kaznenog prostora?

- Lani sam pogodio sa zamjenama pa sam ispao pametan, ovaj put nisam baš pogodio. Trebao je netko biti tamo. Izvukao sam dvije minute prije toga krilnog igrača, okrenuo sam formaciju na 3-5-2. U korizmi smo se valjda odrekli i golova i bodova. Hvala Bogu korizma još malo traje – našalio se Zekić.

Slijedi u travnju polufinale kupa Slavena i Hajduka u Koprivnici?

- Ja bih volio igrati ono što kolega Leko igra s četvoricom u zadnjoj liniji, on s trojicom kako mi igramo. Jedan i drugi radimo ono što najbolje odgovara našim momčadima. Za pobijediti utakmicu u prvoj ligi moramo pokazati više prema naprijed. Ne mogu razmišljati o tome u kakvom će stanju biti Hajduk tog 12. travnja, ali mogu o svojoj momčadi. Morat ćemo pokazati više prema naprijed, makar će i tada biti više Hajdukovih navijača na stadionu – rekao je Zekić.

Na trenutke je na ovom susretu izgledalo kao da igrate s petoricom u zadnjoj liniji i petoricom u vezi?

- Ako jest, nije to tako bilo planirano ni dogovoreno. Ako budete zaista u pravu onda stvarno mogu sam sebe objesiti. Nekada ispadne tako. Parkirale su ovdje i malo bolje momčadi autobus – raspoložen je bio Zekić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. ožujak 2023 20:49