StoryEditor
Domaći nogometmaksimirska šuma

Zanimljiv će biti prijelazni rok ovog ljeta: Jurić, Soudani, Duje Čop...

Piše Tomo Ničota/SN
14. svibnja 2021. - 22:12
Vladimir Dugandžić/Cropix

Ne samo da Dinamo ima puno igrača koji se vraćaju s posudbi i zasad se još ne zna što će biti sa svakim od njih, nego se svakodnevno i čuje za neko novo ime koje bi moglo sletjeti u Dinamo, jer ipak postoje pozicije na kojima Modri trebaju nova rješenja., pišu Sportske novosti.

Znamo, reći ćete, evo, opet mediji pumpaju i bave se 'kiselim krastavcima', ali doista je tako, stalno je u eteru neko, novo potencijalno pojačanje i o svakom imenu koje pročitate u SN-u u maksimirskim se hodnicima razglaba, dogovara. Netko će doći, netko neće, netko će ostati samo ideja.

Neki samo dan tako napisali da su u Maksimiru spomenuli Soudanija, što je također bila točna informacija, ali je i u startu bilo jasno da se 34-godišnji Alžirac teško može uklopiti u stil igre i filozofiju ove momčad pa od njegova povratka ipak neće biti ništa. Uostalom na krilnim pozicijama Modri sad imaju i viška igrača, nekih se moraju riješiti da bi uopće otvorili mjesto za novo ime. Pogledajte ovaj popis: Hajrović, Menalo, Oršić, Atiemwen, Marin, Špikić, Ćuže, Šaranić...

Ali, zato nedostaje rješenja u napadu, tu Dinamo traži pojačanja. Jer, vrlo je realno da na početku europske sezone neće biti Petkovića i Gavranovića zbog Eura, a osim njih od napadača Damir Krznar trenutno ima - Sandra Kulenovića i Komnena Andrića. Niti njihova sudbina još nije znana, ali je izgledno da s njima u Dinamu ne računaju kao ozbiljnim opcijama koje bi trebale nositi Dinamov napad. Pa je također već poznato da je Dinamo bacio oko na napadača Šibenika Denija Jurića.

Taj je posao u ozbiljnoj fazi, pregovori svih strana odavno su poodmakli, Jurić, koji je zabio za pobjedu Šibenika u Maksimiru, mogao bi ubrzo postati novi Modri. A uz njega bi napad moglo pojačati i jedno iskusno ime. Naime, u Dinamo razmišljaju vratiti Duju Čopa. Bivši reprezentativac, najbolji Dinamov strijelac i svojevremeno prvi topnik HNL-a, odnedavno je slobodan igrač nakon isteka ugovora u belgijskom Standardu. Samim time mnogima je zanimljiv, i u Hrvatskoj i izvan nje pa i Dinamu.

Kako saznajemo, kontakti između kluba i igračeve strane već postoje, postoji obostrani interes, razgovara se o njegovu povratku u Maksimir. Sigurno niti Čopu Dinamo ne bi bio 'mrska' destinacija, štoviše, dođu li razgovori u drugu fazu, uvjereni smo da bi mu hrvatski prvak i bivši klub bio prvi izbor.

Naravno, morao bi se i Čop složiti s time da mu se ne može jamčiti sigurno mjesto prvog napadača, posebno ako ostane Bruno Petković. No, ponavljamo, sve to zasad ne znači da će Čop i doći u Dinamo, moraju u Maksimiru prvo malo 'proluftati svlačionicu, odvagati s kime će od postojećeg kadra krenuti u novu sezonu. I tada, ako se definitivno odluče za Čopa, vjerujemo kako će se dogovoriti vrlo brzo.

Sve u svemu, bit će prometno, neizvjesno, a vremena između sezona i nema previše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2021 20:49