StoryEditor
Domaći nogometposljednji ispraćaj

Vrgorački ljuti kamen proplakao je za Tonijem: Bio je frajer i veliki emotivac, izgubili smo vrhunskog čovjeka

Piše Mate Primorac
10. svibnja 2020. - 21:00
Posljednji ispraćaj tragično preminuloga 18-godišnjeg Antonija Tonija Pervana, kapetana juniora Vrgorca i juniorskog reprezentativca Hrvatske u fustaluHMK Vrgorac

Tuga i bol u Vrgorskoj krajini, zavukla se u staro i mlado, na posljednjem ispraćaju tragično preminuloga 18-godišnjeg Antonija Tonija Pervana, kapetana juniora Vrgorca i juniorskog reprezentativca Hrvatske u fustalu.

Zaplako je i ljuti vrgorački kamen, nije tu bilo puno riječi, samo suze, od školskih prijatelja, obitelji i rodbine do vrgoračkih sportaša, iz futsala i kick-boxinga. S vijencima bijelih cvjetova igrači viceprvaka Hrvatske, došli su reći posljednje zbogom svom suigraču, koji im je donio toliko radosti kroz kadete, juniore, ali i seniore.

Toni je ispraćen uz pjesmu „Ja sam na te ponosan“ i s pravom otac Željko, majka Biljana i brat Kristijan, mogu biti ponosni što su imali takvog sina i brata. Kad je noć „pala“ od njega su se na školskom igralištu, gdje je napravio prve korake oprostili njegovi prijatelji, prekrasnom bakljadom u znaku slova T s dva srca. Od ovog talentiranog sportaša na društvenim mrežama oprostio se i HNS, Županijski nogometni savez, te prvoligaški futsal klubovi i klubovi iz susjedne BiH.

- Agresivan, drzak i prkosan kao tvrdi vrgorački kamen, a s druge strane: razuman, svjestan i koncentriran u pravom trenutku. Savršen omjer u igračkom smislu. A o ljudskim kvalitetama da ne pričamo, nevjerojatno pozitivna energija koju je svakodnevno širio na zajednicu, i taj njegov zarazni osmjeh ostat će vječna uspomena na njega u našim životima. Izgubio sam učenika, igrača, kapetana, suigrača i prijatelja, ali obećavam da uspomena na njega neće izblijediti - kazao je Duško Martinac, kapetan Vrgorca i Tonijev trener.

- Bio je frajer i emotivac. Toliko je volio futsal, da je to bilo nevjerovatno. Koliki je emotivac bio, jednostavno nije dopušta da pogriješi. Izgubili smo mladog i vrhunskog čovjeka - rekao je vrgorački pivot i jedan od najbolji igrača lige Luka Suton.

#ANTONIO TONI PERVAN#VRGORAC

Izdvojeno

27. lipanj 2020 01:24