StoryEditor
Domaći nogometpopodnevni trening

Više od stotinu djece dočekalo reprezentativce u Omišu, Luka Modrić izazvao najveću euforiju

8. listopada 2019. - 19:12

Stotinjak-dvjestotinjak navijača stiglo je na trening reprezentacije, drugi u Omišu u sklopu priprema za sutrašnji ogled protiv Mađarske na Poljudu. Došlo je opet mlado i staro, od najmlađih koji su stigli na rukama i ramenima roditelja, romobilima, do najstarijih na štakama. I većinom su došli po zajedničku fotografiju, potpis. Najčešća meta bio je naravno Luka Modrić, koji je i zaradio najveće ovacije kada su igrači izlazili na travnjak.

Čekali su najmlađi na svoje junake prije, ali i poslije treninga. U gužvi, iza ograde iza koje je bio smješten autobus reprezentacije.

- Vidio sam Luku Modrića, Vidu, Perišića... - ushićeno je jedan dječačić nabrajao.

Trening je bio pomaknut pola sata ranije, na 17 sati kako bi se uspio odraditi u cijelosti prije mraka jer stadion Anđelko Marušić-Ferata nema reflektore. Nije bio otvoren za javnost, za medije je bio otvoren samo 15 minuta, ali avaj. Što to vrijedi kada stadion ima samo jednu tribinu?!? Cijeli trening mogao se gledati iza ograde. Tako su svi uglavnom i činili. Ništa posebno nije mogao sakriti izbornik Zlatko Dalić. A gledao se i s balkona i prozora obližnjih zgrada i kuća. Pa i kanočalima. A sve je bilo i pod budnim okom policijskog drona.

Izbornik je na početku treninga najviše razgovarao sa "senatorima". Najduže s kapetanom Modrićem, potom su na red došli Vida, Lovren... Igrači su se zagrijavali igrajući i u kolo. Najlošiji je bio, ne biste nikad pogodili – Modrić.

Momčadi se nakon rođenja sinčića Rafaela priključio i Marcelo Brozović. Ni ovaj trening nije odradio Milan Badelj kojeg smeta zadnja loža. Danas će se donijeti konačna odluka hoće li biti u konkurenciji za nastup, ali je već više-manje jasno da neće biti u kadru za Mađarsku. Uostalom, i vrlo je jaka konkurencija u veznom redu. Do Walesa i susreta u Cardiffu ostalo je još pet dana.

 

Izdvojeno

12. srpanj 2020 10:04