StoryEditor

Vatreni odmah u Omiš, Dalić čeka rezultate, a onda sastavlja momčad

Piše SN
15. studenog 2020. - 10:06
AFP

Hrvatska reprezentacija odmah nakon utakmice u Solni imala je let za Split. Nisu se zadržali u Švedskoj jer već danas (nedjelja) od 15.30 sati treniraju u Omišu. Malo je do Portugala, igra se u utorak u 20.45 na Poljudu.

Nakon što je Marcelo Brozović bio pozitivan na COVID-19, ostali su mogli mirno igrati utakmicu jer u subotu više nije bilo testiranja, međutim pitanje je što će se dogoditi prije Portugala jer danas novi test. Hoće li još tko ispasti iz igre?

Vatreni su se okupili u ponedjeljak u Istanbulu. Dio igrača išao je zajedno sa stručnim stožerom i delegacijom HNS-a avionom iz Zagreba, a ostali su došli izravno iz gradova u kojima borave. Na okupljanje je svaki morao donijeti negativan test koji nije stariji od 72 sata. Tako su se u avionu iz Zagreba od nogometaša pojavili Vida, Brozović, Badelj, Kovačić, Oršić i Melnjak. Po dolasku u Istanbul svi su testirani kako bi dobili pravo nastupa s Turskom u srijedu. Bili su negativni stoga su i smjeli igrati. Dakle, i Vida i Brozović, pa se čini da podatak kako su letjeli zajedno nije bitan. Iako o širenju koronavirusa očito još ne znamo sve.

Problem je nastao usred same utakmice u Turskoj iz razloga što se reprezentacija već u srijedu, dakle i prije nego što je igrala s Turcima, testirala za dvoboj sa Švedskom. Kako je Vida bio pozitivan, a to je javljeno čim je rezultat bio poznat, došlo je do šoka u reprezentaciji i javnosti.

Vida je ostao u Istanbulu u izolaciji, a pozitivan je bio i jedan član delegacije HNS-a koji također nije smio s Vatrenima dalje. Šveđani su tražili još jedno testiranje za utakmicu koje je obavljeno u petak u 11 sati. Navečer je došao nalaz da je Marcelo Brozović pozitivan. Već u subotu on je privatnim avionom otišao u Milano gdje će boraviti u karanteni. Inter ga je tako također izgubio vjerojatno za barem jednu utakmicu. Ovisi o tome kad će biti negativan. Pozitivan rezultat imao je i jedan član šireg stožera, no radi se o osobi koja je već preboljela COVID-19 i nakon što su liječnici Vatrenih uskladili dokumente s UEFA-im i Šveđanima dopušteno mu je da ostane u stožeru. Zaključeno je da se radi o ostacima stare infekcije

I, eto, sada je u Splitu nova runda. Izbornik će prvo pričekati nalaze pa onda sastaviti momčad za zadnju utakmicu u ovoj traumatičnoj Ligi nacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. siječanj 2021 17:48