StoryEditorOCM
Domaći nogometbilo je zanimljivo

Uoči spektakla na Poljudu, navijači Hrvatske i Walesa odigrali humanitarnu utakmicu u Kaštel Starom

Piše Ivan Renić
25. ožujka 2023. - 14:13

Uoči igračkog spektakla na Poljudu, dogodio se i onaj navijački. Ali ne na tribinama poljudskog stadiona, već na igralištu Vala u Kaštel Starom. Tamo su nogometne snage odmjerili navijači Hrvatske i Walesa.

Naše je zastupala udruga navijača „Budi ponosan fan club”, dok je velšku čast branila udruga „Cymru”. Rezultat? Ma, nije ni važno, ali notirali smo da su bolji ipak bili naši s 2:0 (2:0). Kažemo da nije važno jer prijateljska je utakmica bila humanitarnog karaktera. Naime, sav prihod namijenjen je mališanima iz kaštelanske udruge „Naša dica”.

Obračun je krenuo točno u 13 sati. Uvjeti za igru bili su idealni. Iako je tek konac ožujka, sunce je dobrano ugrijalo Dalmaciju, pa tako i Kaštela. Bilo je polemike ovih dana o kaštelanskom nogometu. Pisalo se i pričalo o njemu, nabrajalo sve kaštelanske sinove u dresu Hajduka. Balun je u gradu od „sedan mista” uvijek mamac za publiku.

Nisu tako gledatelji propustili ni ovu navijačku utakmicu, taman užežin one na Poljudu. Na tribini se razvio i transparent „Budi ponosan”. Program je s „balkona” vodio Frano Ridjan, komentirao i zabavljao 200-tinjak gledatelja na tribini.

Igralo se dva puta po 30 minuta. Taman... Ma i više nego što je trebalo (ako se pita igrače) jer su Velšani imali „tekućih problema” kako je otkrio Ridjan. Od poznatih lica za momčad hrvatskih navijača zaigrao je i Hrvoje Maleš, bivši predsjednik Hajduka. Ruku na srce, bio je ponajbolji igrač na terenu.

U simpatičnoj utakmici nije se, dakako, umiralo u ljepoti. Povela je udruga „Budi ponosan” autogolom Waynea u petoj minuti. Već u 18. na 2:0 je povisio Soldo. Uslijedio je „cooling break” na kojemu se umjesto vode služilo pivo. Pauza se na kraju pretvorila u stanku na poluvremenu. Ajde koji minut‘ gori – doli...

Nevolja za Maleša dogodila se u drugom dijelu. Iz igre je morao zbog ozljede. Kakav peh... Rezultat se do kraja nije mijenjao i hrvatski navijači slavili su s 2:0. Neka tako bude i večeras...

Budi ponosan: Jonjić, Čuljak, Odobašić, Soldo, Bešlić, Vanyur, Špoljarić, Pavić, Stjelja, Čondrić, Lovrić, Prkić, Kukavica, Vrcić, Čubić, Babić, Bakmaz, Maleš, Sabljić, Klišmanić, Karalić.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix

Humanitarni aspekt

Sav prihod od ove utakmice namijenjen je mališanima kaštelanske udruge „Naša dica”.

- Mi smo udruga za djecu s posebnim potrebama. Osiguravamo pomoćnike u nastavi za djecu, u vrtićima i školama. Pružamo psihosocijalnu i pravnu podršku obiteljima, te im osiguravamo individualne besplatne terapije. Uskoro krećemo u veliki projekt. Riječ je izgradnji stambenih zajednica za odrasle. Kako bi krenuli s prijavama na projekte potrebno nam je zemljište, a tu nam je svaka pomoć dobrodošla – kazala je voditeljica udruge Marina Barun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 12:20