StoryEditor
Domaći nogometšto se događa?

Trener Rijeke za sada je kaznio trojicu igrača, ali potresima na Rujevici još nije kraj, momčad bi mogli napustiti još neki donedavno stožerni igrači

Piše Mateo Sučić/SN
14. studenog 2019. - 09:29

Potezi koje je Simon Rožman najavio neposredno nakon poraza od Dinama jučer su dobili imena i prezimena, Zoran Kvržić, Roberto Punčec, Petar Mamić i Lorenco Šimić udaljeni su iz prve momčadi Rijeke, dobit će svog trenera i do rješavanja statusa trenirat će odvojeno od momčadi! Nakon jučerašnjeg sastanka klupske vrhuške spomenuti igrači pozvani su na razgovor (s Kvržićem je odrađeno telefonski budući da je s reprezentacijom) i priopćena im je klupska odluka, pišu Sportske novosti.

- Odlukom sportskog direktora Srećka Juričića, HNK Rijeka više ne računa na usluge igrača Roberta Punčeca, Petra Mamića i Lorenca Šimića. Iz prve momčadi je udaljen i Zoran Kvržić s kojim će se razgovor obaviti po njegovom povratku s reprezentativnih obveza. S obzirom da su svi spomenuti igrači ugovorno vezani s Klubom njihov status će se definirati tijekom zimskog prijelaznog roka - objavili su iz riječkog prvoligaša putem svojih internetskih stranica.

Drugim riječima, Punčec, Mamić i Šimić su praktički bivši igrači Rijeke, kod Kvržića je očito posrijedi prijestup neke druge vrste i on bi mogao biti amnestiran, ali pitanje je kako će prihvatiti ovu odluku koja sugerira da njegov izlazak iz igre na poluvremenu utakmice protiv Dinama nije bio (samo) taktičke prirode. Uz to, Zoran Kvržić više nije dokapetan momčadi već je ta uloga pripala Franku Andrijaševiću.

U svakom slučaju neki su razočarani, navodno je bilo i teških riječi, što ne iznenađuje ako se zna da Punčec i Šimić nisu uopće igrali protiv Dinama, da je Kvržić odigrao samo prvo poluvrijeme, odnosno da je Mamiću ovo bio prvi nastup u HNL-u ove sezone. Doduše, to može značiti i da su na naplatu stigli i neki njihovi raniji prijestupi o kojima možemo samo nagađati, ali ako je to slučaj, onda je tajming pogrešan ili je barem odluka trebala malo opširnije obrazloženje.

U svakom slučaju, ovakav je ishod znakovit budući da je Rožman nakon utakmice protiv Dinama najavio sankcije, a pritom istaknuo da nije razgovarao s ljudima iz klupskog vodstva. Iz te kronologije događaja je lako zaključiti da je čelništvo Bijelih čvrsto stalo iza trenera i njegove odluke, odnosno da su neki igrači (Punčec, Šimić) već ranije bili na Rožmanovoj “listi za odstrel“.

Opravdano ili ne iz našeg je kuta teško prosuditi, treninzima na Rujevici od dolaska Simona Rožmana nije moguće prisustvovati, baš kao što je teško prejudicirati kako će se novonastala situacija odraziti na ostatak momčadi budući da je riječ o igračima (Kvržić, Punčec) čija riječ u svlačionici itekako ima težinu. Sigurno je tek da su na Rujevici povukli hrabar potez u traženju načina da probude momčad i vrate je na pobjednički kolosijek. Naravno, to će nešto koštati i klupsku blagajnu, svi spomenuti igrači su najmanje do kraja sezone ugovorom čvrsto vezani za riječkog prvoligaša...

Otpisivanje trojice igrača može se tumačiti i kao početak provjetravanja svlačionice koje je prije nekoliko dana dao naslutiti sportski direktor Srećko Juričić. Budući da nekim igračima ističe ugovor (Župarić, Acosty…), odnosno da neki nisu u prvom planu (Pavičić, Puljić…) za očekivati je da bi siječanj mogao dobiti još imena na listi odlazaka.

U svakom slučaju Rožman će danas na mini pripreme u Čatež povesti momčad bez spomenute četvorke (nema ni Lepinjice i Velkovskog koji su u reprezentaciji) i do nedjelje raditi na rekuperaciji nogu i glave. Potezi koje je do sada radio nisu se pokazali (rezultatski) uspješnima, vidjet ćemo hoće li ovaj zadnji rez donijeti malo stabilnosti i mirnoće koju Rijeka u ovom trenutku silno treba.

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 03:09