StoryEditor
Domaći nogometdva desetljeća

Svatko na svoj način slavi, ali je činjenica da se tog Valentinova zajedno s imenom u Maksimir vratio i Zdravko Mamić

Piše Mladen Bariša
14. veljače 2020. - 20:37
Bruno Konjevic/Hanza media

Ovaj petak, na Valentinovo, u Maksimiru će obilježiti 20. godišnjicu povratka imena Dinamo.

Naime, 14. veljače 2000. sportski je direktor kluba Velimir Zajec obznanio navijačima (okupilo se podno zapadne tribine maksimirskog stadiona nekoliko tisuće Bad Blue Boysa) sretnu vijest: - Od danas klub se više neće zvati Croatia nego Dinamo – objavila je legenda kluba razdraganom mnoštvu. Zajedno s imenom u klub se vratio i Zdravko Mamić...

I dok navijači slave obljetnicu i "završetak tiranije", momčad Dinama priprema se za nedjeljni ogled s Osijekom u Gradskom vrtu. Uvertira derbiju bila je izjava predsjednika osječkog kluba, Ivana Meštrovića. Čelnik NK Osijek očitovao se za ‘’Glas Slavonije’’:

- Ljuti nas što kod hrvatskih sudaca nemamo isti tretman kao naši konkurenti. Baš me zanima bi li igraču Dinama ili Hajduka tako lako i brzo bila pokazana dva žuta kartona. Čisto sumnjam i to je nešto zbog čega nećemo šutjeti. Meštrović je svoju opservaciju i dodatno elaborirao rekavši da "sumnja kako bi Osijeku bila dosuđena tri kaznena udarca (aluzija na Hajdukov ogled s Varaždinom – op.p.)’’, te prisnažio da se "suci boje donijeti odluke na štetu Dinama"

Na objede predsjednika Osijeka, GNK Dinamo reagirao je – bez riječi. Na internetskoj stranici kluba, ured za odnose s javnošću priložio je video iz TV-emisije Stadion, koji sve govori. Umjesto da kazni vlastitog igrača zbog nepromišljenosti (Ukrajinac Lopa u samo 16 minuta susreta uspio je sakupiti dva žuta kartona; prvo je napravio redikulozan prekršaj za javnu opomenu u 37. sekundi utakmice (!?), a onda je pridodao i simuliranje u suparničkom šesnaestercu), Meštrović je ‘’opleo po sucima’’.

Predsjednik Osijeka na čelnoj je funkciji od veljače 2016. Dovoljno dugo da – ispadne smiješan. Naime, čak i površni pratitelji događanja i odnosa u HNL-u znaju da je sudački lobi u hrvatskom nogometu najjači upravo – u Osijeku!

#DINAMO

Izdvojeno