StoryEditor
Domaći nogometPonovno spasitelj

Splitski stručnjak predstavljen u novom klubu: Lani sam imao odličnu momčad, karakternu. To imam i ove godine

Piše R.R.
21. ožujka 2019. - 17:38
hajduk_split7-071214.JPG

Splitski stručnjak Igor Tudor i službeno je predstavljen kao novi trener Udinesea, iako je već dan ranije odradio i prvi trening s momčadi. Čak je i obznanio ime svog pomoćnika, uz njega će biti Jurica Vučko. Težak posao čeka Tudora u vrlo kratkom vremenu, sličnu situaciju imao je i prošle sezone kada je u četiri susreta osigurao Udineseu opstanak (dvije pobjede, po jedan remi i poraz).

- Prije nego počnem, želim se zahvaliti na lijepim riječima na predstavljanju i zahvaliti se Udineseu što mi je dao ovaj posao. Siguran sam da će sve biti u redu jer ako ste u brodu i veslate svi u istom smjeru, onda sve dođe na svoje mjesto. Svaka momčad ima svoje probleme, postoji veliki posao koji treba obaviti zajedno i uvjeren sam da ćemo na kraju biti na istom mjestu gdje smo stigli na kraju posljednjeg prvenstva – kazao je Tudor na predstavljanju.

Sada je pred njim deset utakmica u kojima mora ostvariti jednako. Nakon Španjolca Julija Velazqueza i Talijana Davide Nicole Uprava kluba je povukla posljednji potez, zaboravili su na neslaganja s Tudorom i vratili ga na klupu. Udinese ima samo bod više od zone ispadanja u kojoj su trenutno Bologna, Frosinone i Chievo. No još je uz Udinese u zoni ugroženih Empoli i SPAL, nije daleko ni Genoa koja koliko-toliko ima nekakav prostor za manevar,

- Prije godinu dana bila je to vrlo teška situacija. Tijekom posljednje dvije utakmice također smo promijenili taktičku postavku, sada ima više vremena, ali situacija se za mene bitno ne mijenja. Odmah počinjem s radom. Lani sam imao odličnu momčad, karakternu. To imam i ove godine i to mi je najvažnije.

Sve je to Tudoru jako poznato, kao i kadar s kojima raspolaže, nema Hrvata Andrije Balića i Stipe Perice koji su na posudbama, nizozemskoj Fortuni i turskom Kasimpasi, a od međunarodnog kadra tu je albanski Švicarac Valon Behrami, Čeh Antonin Barak, Islanđanin Emil Hallfredsson, Poljak Lukasz Teodorczyk. Sve to treba nekako povezati u jednu cjelinu i u zadnjih deset kola se odlijepiti od dna, dovući do sačuvanja prvoligaškog statusa.

- Prvi izbor će biti kako razumjeti koju postavku usvojiti, 3-5-2 se može koristiti na mnogo načina. To vrijedi i za obran, ali i za napadački pristup. Međutim, potrebno je vrijeme da se ideja igre prenese momčadi. Volim igrati nogomet u kojem udaljenost između igrača mora biti kratka, s vrlo dosljednom obrambenom fazom. Moja momčad mora biti čvrsta, kompaktna.

#IGOR TUDOR#UDINESE#TRENER

Izdvojeno

05. srpanj 2020 22:47