StoryEditorOCM
Domaći nogometreporterski đir

Splitska bina je spremna: navijači se zagrijavaju cijeli dan, prepuni Poljud iščekuje Livaju i društvo

Piše Ivan Renić
25. ožujka 2023. - 19:31

Poljud, sunce, 20 i kusur stupnjeva u zraku, balun, utakmica... Ne, ne igra Hajduk u Europi, iako nas je atmosfera neodoljivo podsjećala na šušur uoči utakmica protiv Vitorije i Villarreala. Vatreni su u Splitu! Ma, možemo slobodno kazati – vratili su se doma!

Grad pod Marjanom željan je reprezentacije. Poseban je to osjećaj kada naša izabrana vrsta igra u Splitu. Čast svima, Zagrebu, Osijeku, Rijeci... Ali nigdje nije kao na Poljudu. Nigdje se ne stvori takav šušur!

razvila se na Rivi opet velika zastava. Nije to bila ona ogromna „kockasta” iz Katra, već nešto manja trobojnica. Prekrasan je bio dekor u centru grada. Našim navijačima pridružili su se i oni velški. Zajedno se pjevalo, navijalo, iako oni velški nisu ni riječi razumjeli. Ali tko te pita, bitno da se pjeva. Zajedništvo je vladalo među navijačima. Sukoba ni u tragovima, ni pod razno...

Navijači, hrvatski i velški zagrijavaju se već od jutra. Krenulo je u centru grada. Jutarnju kavu brzo je istisnulo pivo. Točilo se na sve strane, dok su ugostitelji za to vrijeme užurbano radili. Kasnije će trljati ruke... Vrime je baš učinilo. Prekrasan proljetni dan bio je u Splitu. Tek nešto malo „bave” ćutilo se u popodnevnim satima.

image
Duje Klaric/Cropix

SA SVIH STRANA

Zavrtili smo se tako u malom reporteskom điru u širem prstenu stadiona. A navijača... Nema odakle ih nema! Naletjeli smo prvo na djevojku i mladića u dresovima Vatrenih. Modrić im je bio „na leđima”.

- Stigli smo jutros iz Varaždina. Daleko? Ma ništa nije daleko kada igra Hrvatska! Iskoristili smo sunčan dan, prvo kava na Rivi, a onda i navijački asortiman – smije se Fran.

- Pobijedit ćemo 3:0! Znam da bi cijeli Poljud volio da Livaja zabije – domeće Ana.

Za predviđanja, dakle, nije ni trebalo pitati. Pobjeda i samo pobjeda. Ništa drugo ne dolazi u obzir. Nastavljamo dalje i susrećemo skupinu Velšana. Veseli i raspjevani „marširaju” prema svom ulazu.

- Hrvatska je jaka! Svjesni smo protiv koga igramo, ali nikad nećemo prestati vjerovati. Wales, Wales, Wales – krenuli su uglas.

Mrak je polako padao nad Poljudom, a to je značilo da se taman u to vrijeme otvaraju ulazi na tribine. Ogromne gužve stvorile su se pred njima. No, sreća u nesreći je što su, čini se, svi došli na vrijeme. Ne bi trebalo biti kašnjenja. Splitska bina je spremna!

image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 20:29