StoryEditor
Domaći nogometrudeš u drugoj ligi

Španjolci otišli i ostavili veliki dug, klub ostao bez igrača, ispadanje je bila neminovnost

Piše SN
16. svibnja 2019. - 21:50
inter_rudes09-090519

Rudeš je jučer ispao iz Prve HNL. Prošle sezone u ožujku kad je Jose Manuel Aira preuzeo kormilo Rudeša i do kraja sezone napravio sjajan posao, činilo se da bi Rudeš u budućnosti mogao biti stabilan prvoligaš. Aira je u 12 susreta na klupi ostvario je sedam pobjeda, tri remija i samo dva poraza, a Rudeš je sezonu okončao na osmom mjestu s 40 bodova, 13 više od devete Istre. Bilo je to vrijeme suradnje s Alavesom, strateškim partnerom koja je potpisana dok je Rudeš bio još u drugoligaškom društvu.

Ali Španjolci su raskinuli suradnju s Rudešom, preselili se u Istru, a prema našim saznanjima, ostali su dužni od jučer novom drugoligašu još 50 tisuća eura. Nakon odlaska Aire klupu je preuzeo Ivan Matić koji je do tada bio pomoćni trener, ali ostao je čovjek bez kompletne momčadi. Klub su napustili Anderson, Galilea, Entrena, Paez, Kamenar, Segado, Turčin, Lulić, Grujević, Fazli....

Tako da je Rudeš u sezonu startao s potpuno novom, ne previše kvalitetnom momčadi. Što se odmah vidjelo na rezultatima. Matića je uskoro zamijenio mladi trener Marko Lozo, ali ni on nije mogao imati uspjeha, nakon sedam uzastopnih poraza njega je privremeno zamijenio Darko Jozinović. Ta tri trenera su ukupno s Rudešom osvojila tri boda!? Ivan Matić dva, jedan u 1. kolu protiv Dinama, a Jozinović jedan.

Tada klupu u polusezoni preuzima Tomislav Ivković, dakle četvrti trener ove sezone u kojoj je Rudeš ispao. Ivković je uspio pokrenuti momčad, što se prvenstvo približavalo kraju, klub iz zapadnog dijela Zagreba igrao je sve bolje i bolje, ali bilo je prekasno za pronaći spas, bodovni zaostatak bio je prevelik. Naravno, treba spomenuti da je Ivković imao i jači kadar, u njegovo doba stigli su Štrkalj, Juranović, Lisakovič, Smoljo, Vuco, Soldo, Krajinović, Pasariček...

Trener Ivković odradio je dobre zimske pripreme, pa je krenulo nabolje, no za sve je bilo kasno. Rudeš je ispao iz Prve HNL jer su Španjolci naprasno otišli, a klub je ostao bez novaca i igrača. To je jedina istina Rudešova ispadanja.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 09:22