StoryEditor

Šok na Šubićevcu: Zbog neplaćanja dugova prijeti suspenzija!

Piše PSD.
18. listopada 2011. - 17:16
Kratko je na Šubićevcu trajalo veselje poslije pobjede nad Cibalijom. Vrlo brzo su nad sudbinom šibenskog prvoligaša opet nadvili tmurni oblaci.

Naime, postoji vrlo realna mogućnost da HNS suspendira Šibenik i da «narančasti" ne otputuju u Koprivnicu na utakmicu sa Slaven Belupom u subotu. Razlog eventualnoj suspenziji leži u činjenici što nisu plaćene obveze prema aktualnom prvotimcu Željku Malčiću, koji je dobio arbitražni spor protiv kluba.

Riječ je o 240.000 kuna koliko Šibenik treba isplatiti na račun vinkovačkog napadača u četiri rate. Navodno, do sada je Malčiću na konto sjela tek jedna rata od 60-ak tisuća kuna.

Navodno, suspenzija je Šibenčanima prijetila i prije utakmice s Cibalijom, ali su je diplomatskim putem uspjeli odgoditi Evo, što o eventualnoj suspenziji Šibenika kaže Goran Pauk, prvi čovjek kluba: 

- Dobro ste rekli, eventualnoj suspenziji. Teško mi je govoriti o nečemu što još nije napisano, niti je došlo na našu adresu. Ali, slutimo da bi se to moglo dogoditi. Ne želim ništa prejudicirati, ali a priori odbacujem mogućnost da senaš klub sankcionira. U ovom trenutku to mi se čini kao atak na klub, ili čak pravna ludost. 

Pauk pojašnjava svoj stav: 

- Naime, mi smo u fazi pretvorbe i pokušavamo sve blokade i obveze prevesti u udjele kluba - kaže Pauk.

Šibeniku na ruku ne ide ni činjenica što su oba klupska računa blokirana. Naime, «redovni" račun je u blokadi već godinama, a svo to vrijeme klub posluje preko računa fiktivnog NK Šubićevca. Nedavno je i taj račun blokiran: 

- Zbog toga ne bismo mogli prebaciti novac na Malčićev račun sve da imamo i milijune eura na raspolaganju. U intenzivnim smo pregovorima s Poreznom upravom i nadam se kako će tijekom tjedna naš račun biti odblokiran i kako neće doći do suspenzije. Svaka druga odluka značila bi da nadležni ne shvaćaju aktualnu situaciju- izjavio nam je Pauk. 

Ako se ipak bude normalno putovalo u Koprivnicu, dobre su vijesti da se treninzima priključio Ivan Medvid, koji je prošlog tjedna izbačen iz podstanarskog stana. Također, ozljedu je zaliječio Georgievski i bit će na raspolaganju treneru Tomiću. 

Krešimir Gulin 

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 17:34