StoryEditor
Domaći nogometGodišnje okupljanje

Skupštinari Dinama pljeskali bjeguncu od hrvatskog pravosuđa, u nizu 'šećernih' rečenica spomenut i financijski okvir u kojem klub posluje

Piše Mladen Bariša
2. prosinca 2019. - 22:23

Skupština GNK Dinamo jednoglasno je odlučila: klub će u suradnji s gradom Zagrebom izgraditi novi maksimirski stadion!

- Blizu je dan kada će nam UEFA zabraniti igranje na ovom stadionu. To je naš egzistencijalni problem. Dugo smo živjeli s klimom kako se stadion treba graditi na nekoj novoj lokaciji, no za nas postoji jedino Maksimir. Za sve generacije Dinamovih igrača i navijača to je kultno mjesto. Imali smo sastanak s predstavnicima grada 31. listopada i da bismo krenuli u akciju potrebna je odluka Skupštine GNK Dinamo. Natječaj će biti raspisan do kraja godine. No, izgradnja novog stadiona potrajati će minimalno četiri godine: dvije godine je potrebno za papirologiju te dvije za rušenje starog i izgradnju novog stadiona. Pitanje je dakako – gdje će Dinamo obitavati u tom razdoblju? Kako sada stvari stoje utakmice HNL-a bismo igrali u Kranjčevićevoj ulici, a međunarodne najvjerojatnije u Osijeku – izložio je planove glede izgradnje novog stadiona predsjednik Mirko Barišić.

Podosta je članova Dinamove Skupštine izrazilo skeptičnost glede suradnje s gradom Zagrebom, jer bi klupski projekt de facto ovisio o političkoj volji gradskih čelnika. Barišić je ustvrdio:

- Suradnja s gradom je naša neminovnost. Međutim ukoliko se pojave problemi spremni smo i sami realizirati taj projekt. Tada bismo inzistirali da se Dinamu vrati vlasništvo nad stadionom, koje smo gradu ustupili 1992. Također smo spremni otkupiti i prostor na Sveticama, gdje bismo napravili kamp budući da već sada imamo problem s nogometnom školom – istaknuo je Barišić.

Slijede Mamićevu viziju

Zagrebački klub s pravom se pohvalio velikim uspjesima tijekom ove godine, a posebno osminom finala Europske lige te porastom broja gledatelja za 20 posto. Praktički se na svakoj temi vezanoj uz klub s razlogom moglo čuti mnogo šećernih rečenica, ali je ipak najveći pljesak dobila predsjednica Uprave Vlatka Peras koja je kazala da se modri klub posebno zahvaljuje Zdravku Mamiću čiju viziju slijedi.

Saznali smo da Dinamo godišnje funkcionira u financijskom okviru od 40 milijuna eura, a Modri su prvi klub u Hrvatskoj koji će osnovati svoju zakladu ‘Nema predaje’ s kojom će pomagati potrebitima, bivšim igračima, mladima, navijačima te mnogima drugima. (do/sn)

 

#DINAMO

Izdvojeno

05. srpanj 2020 15:07