StoryEditor
Domaći nogometposljednja utakmica sezone

Šibenčani u Puli traže pobjedu koja će ih vratiti u elitno društvo hrvatskog nogometa: 'Dobra je i nula u 80., pobjeći će Prince'

Piše Krešimir Gulin
3. lipnja 2019. - 12:23

Koliko god Šibenčani željeli pobjeći od nesretne 2016., kada u završnici sezone nisu izborili plasman u 1. HNL, ona ih prati kao zla kob. 

I tada je prva utakmica između Šibenika i Istre na Šubićevcu završila 1:1.

- Tih 1:1 aktivan je rezultat. Šanse 50:50 - važe Borimir Perković, trener Šibenika.

Na Šubićevcu je Šibenčanima probleme pravio napadač Fuentes. Cvitanović se nada kako će u revanšu moći računati na još jednu opasnu ‘puntu’ - Argentinca Miereza.

- Imao je manju rupturu mišića, vjerujem da će biti spreman - referira Cvitanović.

Neki simpatizeri Šibenika Perkoviću su u prvoj utakmici zamjerili defanzivan pristup. U Puli ‘narančasti’ neće moći kalkulirati, moraju dati gol. Budući da je ozlijeđen Ivan Antunović, oči navijača uprte su u ganskog napadača Princea koji je najveća prijetnja Puljanima.

- U jednom dijelu ćemo biti ofenzivniji nego na Šubićevcu. No, iluzorno je očekivati da protiv prvoligaša možemo igrati kako smo igrali u 2. HNL, dominirati. ‘Nula’ u 80. minuti još može biti dobra. Doći ćemo u prigodu da zabijemo. Volio bih da to bude Prince. U Puli će imati širok teren na kojem će moći pobjeći obrani - veli Perković.

A što kaže Prince?

- Čeka nas velika utakmica, bit će teško. Moramo biti strpljivi i držati se plana. Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, tako će biti i u Puli. I ja svaku utakmicu idem po gol, nadam se da ću zabiti - optimist je Ganac.

Osim Antunovića, Šibenik će u Puli biti bez stopera Borisa Pandže koji je na Šubićevcu dobio treći žuti. Spreman je Kukec, kojeg je Perković u prvoj utakmici morao vaditi iz igre zbog problema s mišićem.

- Igrači se bolje osjećaju kad je Pandža uz njih. Falit će, ali imamo igrača koji ga mogu kvalitetno zamijeniti - govori Perković.

Na stopera će vjerojatno Karlo Bilić, što znači da će na lijevi bok Zvonimir Blaić:

- Moramo se postaviti čvrsto. Spremni smo zabiti, premda nam fali snažna špica tipa Antunovića, koji zna sačuvati loptu. No, imamo igrače koji su sprekni pobjeći Puljanima kad se otvore, poput Princea, Kendeša, Maleša... Znamo kakve lopte im može podvaliti Kukec - izjavio je Blaić.

Za kraj, još jedna poveznica s 2016. godinom. Tada je su odlučili jedanaesterci. Nije isključeno da opet budu presudni.

- Nismo ih vježbali. Iz iskustva znam da kod penala nema pravila. Na treningu ih možete pucati savršeno, ali na utakmici to je druga priča. Ne bojim se jedanaesteraca. Imamo dobre izvođače, ali i vratara Labrovića koji je to dokazao na Kupu u Senju - istaknuo je trener Šibenika.

Revanš u Puli sudi Mario Zebec iz Cestice pored Varaždina. Ivan Bebek u Šibeniku je posao odradio bez greške.

Utakmica počinje u 19 sati, uz prijenos na HNTV-u.

#ISTRA 1961#HNK ŠIBENIK

Izdvojeno

05. srpanj 2020 18:42