StoryEditor
Domaći nogometcovid pokraj jadra

Šest igrača Solina pozitivno na koronavirus, cijela prva momčad stavljena u samoizolaciju

Piše PSD
26. kolovoza 2020. - 12:46
Paun Paunović/Ilustracija/Hanza Media

Loše vijesti stižu iz Nogometnog kluba Solin, a one glase da je šest igrača prve momčadi pozitivno na koronavirus, dok je još jedan test nevažeći te će se morati ponoviti.

Drugoligaš s Jadra prije nekoliko trenutaka je dobio potvrdu tih informacija od epidemiologa te se priopćenjem objavljenom na službenoj Facebook stranici kluba obratio javnosti.

"Nakon prvenstvene utakmice drugog kola 2. HNL koja je odigrana u subotu 22.08. nekoliko igrača se požalilo na kroničnu iscrpljenost i povišenu tjelesnu temperaturu.

Klub je reagirao na vrijeme te je odmah obaviješten klupski liječnik koji je kontaktirao epidemiološku službu u svrhu daljnjih postupanja.

Nakon provedenog epidemiološkog testiranja određenog broja igrača prve momčadi NK Solin na virus Covid 19 te pristiglih rezultata dana 26.8.2020. godine, izvještavamo o šest pozitivnih nalaza na virus Covid 19, dok je sedmi uzorak nevažeći te se test mora ponoviti.

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka ( GDPR ) Klub nije u mogućnosti iznositi identitet zaraženih igrača. Ono što možemo reći je da se igrači osjećaju dobro te imaju blagu kliničku sliku.

Prva momčad nalazi se u samoizolaciji te se sve daljnje aktivnosti prekidaju.

S obzirom da sve kategorije Škole nogometa treninge odrađuju u Vranjicu uz pridržavanje epidemioloških mjera, nastavlja se s radom po rasporedu.

NK Solin će pratiti upute epidemiološke službe te će postupati u skladu s istima.

Zaraženim igračima želimo brz oporavak!", stoji u priopćenju NK Solin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

31. listopad 2020 03:10