StoryEditor

Robert Prosinečki odlazi iz Kayserispora: imao je jedan uvjet oko novog ugovora, ali klub mu ga nije u stanju ispuniti

Piše Dražen Antolić/SN
6. kolovoza 2020. - 20:58
Sercan Kucuksahin/AFP

Robert Prosinečki gotovo sigurno više neće biti trener Kayserispora, iako je taj klub dobio mjesto u Prvoj ligi odlukom turskog Saveza da poveća broj članova elitnog ranga sa 18 na 21 u sljedećem prvenstvu, pišu Sportske novosti 

- Prosinečki je tražio pojačanja kao uvjet da potpiše novi ugovor, a klub mu to ne može ispuniti. Zato neće biti nastavka suradnje Kayserispora i hrvatskog stručnjaka - javio nam je suradnik iz Turske Vedat Vatansever.

Prosinečkom je istekao ugovor, stigao je u siječnju s misijom do kraja sezone. Kayserispor još nije instalirao novog trenera.

- Definitivno će se znati za koji dan, no danas je tako. To je točna informacija. Potrebna su nam pojačanja, Prosinečki je postavio određene zahtjeve koje klub nije u mogućnosti ispuniti zato što je država odlučila limitirati koliko svaki prvoligaš smije potrošiti tijekom sezone. Budžet je srezan za 15 posto. Po trenutačnom stanju Prosinečki neće ostati trener Kayserispora. Ako se taj limit ne ukine, jer više se klubova buni. Jedino dođe li klub u mogućnost da riješi neke igračke probleme mogao bi se dogoditi preokret - potvrdio nam je Gordan Ciprić, dugogodišnji suradnik, koji je i u Turskoj bio s Prosinečkim.

Kamo ćete dalje, pitali smo ga potom?

- Ovog časa ne mogu dati precizan odgovor. Postoji zanimanje nekih drugih turskih klubova.

Kayserispor je pripreme sazvao za 10. kolovoza, tada se na prozivci moraju pojaviti Mario Šitum, koji je pod ugovorom, i Zoran Kvržić. Tko će biti trener, zasad nije poznato. Pozive da dođu na okupljanje poslala im je predsjednica. Prosinečki je bio u vrlo ozbiljnoj kombinaciji za drugoplasirani Trabzonspor, ali je to otpalo jer odlučili su zadržati čovjeka koji ih je vodio u finišu sezone i osvojio Kup. To je Englez Eddie Newton. Stigao je kao pomoćnik, ali izborio je trajni ugovor.

Stjepan Tomas vratio se s kratkog odmora u Rize, gdje radi na osnaženju ekipe za sljedeću sezonu. Tomas uvijek još nije potpisao ugovor, ali to je samo formalnost i mogla bi se dogoditi već u petak. Riječ je o suradnji jedna plus jedna godina.
Fenerbahče, koji ima golemih financijskih problema kao i skoro svi turski klubovi, imenovao je trenerom Erola Buluta.

Odlučili su se za domaće rješenje iako su pregovarali s trenerima iz raznih strana svijeta, tako i Nenadom Bjelicom. No, za Bjelicu ovo definitivno nije pravi trenutak da krene u azijski dio Istanbula, jer očekivanja su već neko vrijeme veća od mogućnosti. Neizvjesno je što će biti s Domagojem Vidom. Za Bešiktaš “igraju” dvije opcije - da pristane na manji ugovor ili da ga prodaju.

- Ako je Slaven Bilić dovoljno “zagrizao” mogao bi se taj transfer i realizirati - kaže Vatansever.

Vida ima ugovor još dvije sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. listopad 2020 14:09