StoryEditorOCM
Domaći nogomet1:3 u Koprivnici

Rijeka u gostima svladala Slaven Belupo i tako se vratila na treće mjesto ljestvice HNL-a

Piše HINA
1. svibnja 2023. - 20:13

Nogometaši Rijeke vratili su se na treće mjesto ljestvice HNL-a 3-1 (2-0) gostujućom pobjedom protiv Slavena Belupa u Koprivnici u posljednjoj utakmici 32. kola.

Rijeka je povela sa 2-0 golovima Princea Ampema (1) i Veldina Hoxhe (20), Ivan Krstanović (47) je vratio nadu domaćima u pozitivan rezultat, ali je najbolji strijelac Rijeke Matija Frigan (79) pogotkom za 3-1 osigurao mirnu završnicu svojoj momčadi.

Domaći vratar Ivan Sušak imao je očajan ulazak u utakmicu i izravni je krivac za prva dva gola gostiju u otvaranju. Već u 36. sekundi Rijeka je povela, Soldo i Sušak se nisu dobro sporazumjeli pa niti jedan od njih dvojice nije pokupio dugu loptu poslanu s Rijekine polovice. Situaciju je iskoristio Ampem i postigao najbrži pogodak ove sezone u HNL-u.

U 20. minuti Rijeka je povećala prednost. Banda je izveo slobodni udarac iskosa s desnog boka, Sušak nije dobro reagirao, ispustio je loptu, a u gužvi koja je nastala najbolje se snašao Hoxha.

Nadu domaćima na samom startu nastavka vratio je 40-godišnji veteran Krstanović, Mudržaija i Bosec lijepo su kombinirali na desnom krilu, uslijedio je ubačaj na kojega Božić nije dobro reagirao, ali je lopta stigla do Krstanovića koji je potvrdio reputaciju odličnog strijelca.

Ipak, u 79. minuti Rijeka je potvrdila pobjedu. Hoxha je sjajno proigrao Grgića na desnom boku, ovaj je poslao prizemnu loptu na peterac gdje je natrčao Frigan i postigao svoj 13. pogodak sezone.

Treća Rijeka sada ima 47 bodova, dva više od četvrtog Osijeka, dok je Slaven Belupo ostao šesti sa 40 bodova, jednim manje od pete Istre 1961, a jednim više od sedmog Varaždina.

Dinamo je sa 71 bodom osigurao naslov prvaka, drugi Hajduk ima 59 bodova, dok je u borbi za ostanak pretposljednja Gorica sa 28 bodova, jednim više od posljednjeg Šibenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:59