StoryEditor
Domaći nogometfilip bradarić

Razgovor s veznjakom kojeg navijači žele opet vidjeti u bijelom dresu: ‘Volio bih osvojiti titulu s Hajdukom, ali moj povratak ove zime nije realan‘

3. siječnja 2022. - 14:59

Filip Bradarić će se vratit kući, u Hajduk, kad-tad, što se njega tiče, ali hoće li to bit već ove zime jednadžba je s nekoliko nepoznanica. 

Kako kaže Filip „ne pita se samo mene, a ugovor mi vrijedi do 2023. godine”.

Dakle, još sezonu i pol. I nije to mali novac koji bi trebalo odmrsiti.

No, da Hajduku treba vezni takvog profila sasvim je jasno, a da Filipa grije stara, vječna ljubav, bistro je kao sunčan dan.

- Tko se ne bi volio vratit u Hajduk i osvojit titulu! To bi bilo ostvarenje životnog sna – kaže nam Filip iz Jeddaha (zapravo bi se čitalo Džede, op. a.) gdje je u punom jeku nogometna sezona Saudijske Arabije, a on važna karika u postavi Al Ahlija.

Nakon osvajanja srebra na Mundijalu u Rusiji i trofejne epizode u Rijeci ostvariti još dublji trag u svome Hajduku i još jednom se vratiti tamo gdje si počeo kao da je sebi stavio u zadatak. Za krunu karijere.

- Evo dvije godine točno da sam s priprema u Turskoj iz Hajduka otišao u Celtu. Otišao sam s jasnom željom da se još jednom vratim. Kad će to bit, dajmo vremenu da prosudi.

Bradarić, Filip, da ga ne pomiješamo s lijevim bekom Domagojem, u naponu je snage. Za koji će dan, 11. siječnja, proslaviti 30. rođendan. Dakle, prave godine da potraje još barem četiri sezone u punom ritmu.

image
Tom Dubravec/Cropix

Kad iskustvo dođe do punog izražaja.

Zanimljiva je ta ćakula u Zagrebu, nedavno, kad je Filip došao u Hrvatsku da „ispravi leđa”, da sanira ozljedu i smetnje što su ga privremeno sputavale. Taman kad je Hajduk igrao protiv Dinama... Javio se Jakobušiću:

- Da, poželio sam bit na utakmici protiv Dinama, bio sam na terapijama u Zagrebu i naravno da sam se javio predsjedniku, zamolio sam ga da dođem s njima. Bili smo zajedno u loži u Maksimiru i još smo pobijedili Dinamo, bilo je super, natuknulo se kako bi to bilo dobro da se vratim... Da naglasim da se i ja vratim, rekao bih. Jer, stvorila se već tu prava ekipa i stvara se prava atmosfera, to se vidi i zanima me... Pratim naravno sve što se zbiva i da Livaja igra sjajno i da smo blizu vrhu i da treba napravit još neke nove korake...

Pa taj korak bi bio da i vas vrate?

- Ugovor mi je tu još godinu i pol, sezona je u punom jeku, klub sa mnom ima ozbiljne planove, a nemamo baš ni sreće ove sezone, evo smo jučer izgubili sa 3:4, ne ljube nas rezultati. Tu je sa mnom i Makedonac Alioski koji je igrao u Leedsu, dobra smo ekipa, ali sezona nije bajna, treba uprit. Tako da... (zastao je).

Što to sve skupa znači?

- Vidite, ne mogu ja sad reći evo me dolazim... Nije to baš tako, imam tu ozbiljan ugovor i mislim da ove zime nije baš ni realno, ali kao opcija ostaje to uvijek otvoreno. Ne trebam vam to posebno govorit.

Kako vam je u Džedi?

- Super, to treba reći.

Prije ste bili u manjem Al Ainu?

- Jesam i to sam bio u brdima, u manjem gradu, sasvim specifično, planinsko područje za ovdašnje pustinjsko podneblje. Onda sam prešao u neusporedivo veći klub Al Ahli, tražili su me, bio je to korak naprijed i priznanje za moje dobre igre... Došao sam u puno veći klub s ambicijama. Novost je i što sam dobio kćerkicu prije dva mjeseca i svi smo ovdje, u Jeddahu i to mi godi da smo na okupu, obitelj, supruga i djeca i sasvim je onda drugačije živjeti. Ugodno i udobno.

A Džeda?

- To je grad od četiri milijuna stanovnika, restorani, kafići, dućani svake vrste, mallovi, nemate neki poseban osjećaj da ste baš u Saudijskoj Arabiji, to je velegrad u kojem se osjećamo kao da u bilo kojoj svjetskoj metropoli.

A ima tu i naših faca u Arabiji, od Mije Caktaša, trenera Krešimira Režića i njegova stožera, pa Goran Vučević je tu...

- Jesu, ali smo stotinama kilometara udaljeni. Golema je ovo zemlja, nadasve interesantna.

image
Duje Klarić/Cropix

Pričali ste nam već ranije kako ste izvan radara izborniku Zlatku Daliću?

- Ja razumijem okolnosti. Malo se zna i prati našu ligu.

Možda bi se i zbog toga vrijedilo vratiti u Hajduk? Kako li je tek Marko Livaja prosperirao, pa je siguran putnik za Katar?

- Sve ste rekli. Ali, o tom potom. Situacija je takva da me u Al Ahliju izuzetno cijene i ja to sa svoje strane cijenim i poštujem. Profesionalno maksimalno. Moramo se malo dignit na tablici, sad je sezona u punom jeku.

Dok ne postane previše vruće.

- Tako je.

A onda ćemo opet otvoriti temu povratka u Hajduk?

- Ta je tema vječno otvorena... - zaključio je Filip Bradarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2022 23:15