StoryEditorOCM
Domaći nogometvelike brojke

Rastanak se primakao: je li dvoboj s Velšanima ujedno i posljednja Modrićeva utakmica na Poljudu?

Piše Frane Vulas
22. ožujka 2023. - 23:36

Je li utakmica Hrvatske i Walesa, prvi susret ‘kockastih‘ nakon osvojene bronce na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ujedno i posljednji službeni susret koji će za reprezentaciju na Poljudu zaigrati po mnogima najbolji hrvatski nogometaš svih vremena Luka Modrić? Kapetan reprezentacije stavio se na dispoziciju izborniku Zlatku Daliću za završnicu Lige nacija koja se igra u lipnju u Nizozemskoj, ali i za kvalifikacije za Euro. Modrić (37) će biti u kadru u ovom prozoru u kojem Hrvatsku čekaju Wales na Poljudu u subotu te tri dana kasnije teško gostovanje u Turskoj.

Nastavak kvalifikacija za Euro 2024. u Njemačkoj uslijedit će tek nakon završnice Lige nacija u kojoj Hrvatska lovi finale i trofej. Naime, dok će drugi nastaviti kvalifikacije u lipnju, Hrvatska će u Nizozemskoj igrati na završnici Lige nacija, zato i jest u kvalifikacijskoj skupini sa samo pet reprezentacija. Po dva susreta u kvalifikacijama za Euro Hrvatska će potom odigrati još u rujnu, listopadu i studenome ove godine. Tada će Hrvatska odigrati još tri domaća susreta, onaj s Latvijom 8. rujna, susret s Turskom 12. listopada i ogled s Armenijom u zadnjem kolu 21. studenoga.

Već je najavljeno kako bi se drugi domaći derbi skupine s Turskom trebao igrati u Osijeku, na novom stadionu na Pampasu. Prilikom posjete stadionu to je izjavio predsjednik Saveza Marijan Kustić. S obzirom da je u ovom kvalifikacijskom ciklusu već jedan zvučan susret dodijeljen Splitu, možda je ovo zaista zadnji službeni Modrićev susret u najdražem dresu na Poljudu.

Ako se Hrvatska plasira i ako Modrić odluči participirati, teško je očekivati da ćemo ga i nakon Eura 2024. gledati kako igra za Hrvatsku u novom izdanju Lige nacija koje starta u rujnu iduće godine. Možda ga vidimo u Splitu u nekom pripremnom susretu uoči Eura? U rujnu će Modrić napuniti 38 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 09:48