StoryEditor
Domaći nogometu punom treningu

Prvi vratar reprezentacije otvoreno pred kvalifikacije: Bilo bi normalno da budem na golu, nisam branio samo tri tjedna i ne znam čemu se sad diže tolika frka

Piše Dražen Antolić / SN
18. ožujka 2019. - 10:33
2018-11-18T142827Z_775294490_RC1EAF3340A0_RTRMADP_3_SOCCER-UEFANATIONS-ENG-CRO.JPG

Lovre Kalinić ima sedam nastupa u engleskom Championshipu, branio je redovito po 90 minuta do 16. veljače kad je na utakmici njegove Aston Ville i West Bromwich Albiona zadobio potres mozga. Izašao je na poluvremenu. Dok se oporavljao, na vrata je stala pričuva Jed Steer, ali momčad je ušla u formu, vratili su se neki ozlijeđeni igrači, rezultati su jako dobri, a vratar ima daleko manje posla. U četiri prvenstvena nastupa primio je dva pogotka.

Kako je Kalinić doveden kao pojačanje, pitanje je utakmice kad će ga trener Dean Smith ponovno staviti na gol, međutim ide im i očito nije htio čarati. Tako je nekoliko susreta odgledao s klupe.

- Dobro je sad. Praktički već dva tjedna treniram normalno, sve je u redu - kazao nam je Lovre.

- Potres mozga nosi svoje. Sedam dana sam morao pauzirati, u tom razdoblju nisam smio ništa raditi. Međutim, ranije sam se vratio u ekipu nego bih inače jer morao sam dvije utakmice biti na klupi budući da su dvojica golmana ozlijeđena, nije imao tko. Vjerujem da će biti sve dobro, treniram kvalitetno, zadovoljan sam kako idem, trener je također zadovoljan, rekao mi je da ću, naravno, dobiti ponovno priliku, da ću braniti. No, sad je glupa situacija bilo što mijenjati kad smo u seriji dobrih rezultata. Moram prihvatiti da je trenutačno tako…

To je golmanska sudbina, na terenu može biti samo jedan i kad jednom krene, drugi mora biti strpljiv. Najbitnije je da za Lovru nema nikakvih posljedica po zdravlje i po formu.

- Nema, nema… Fizički sam dobar, osjećam se jak i čvrst.

Dakle, na okupljanje reprezentacije dolazite spremni.

- Apsolutno.

Je li vas zvao izbornik ili netko iz stožera?

- Je, pričao sam s izbornikom prije desetak dana. Pitao je kakvo je stanje sa mnom, gdje sam, kako sam, objasnio sam mu sve kako je. Imam njegovu maksimalnu podršku, sigurno mi to godi.

Posljednjih dana bilo je pitanja novinara i Zlatku Daliću i pomoćniku Draženu Ladiću, po raznim medijima, hoće li i dalje braniti Lovre Kalinić ili možda Dominik Livaković. U pravilu su odgovarali da se kod golmana zna hijerarhija i tko je broj 1, a to je Kalinić, da to treba poštivati. Vratara se teško mijenja. Kakav je vaš komentar?

- Naravno da ja ne odlučujem tko će braniti, no to da budem na golu reprezentacije bilo bi normalno. Nisam branio praktično samo tri tjedna i ne znam čemu se sad diže tolika frka. Zbog čega? Zar je neki poseban problem ako golman preskoči utakmice tri tjedna? Nisam baš vratar koji nema iskustva. Vjerujem u sebe i svoje sposobnosti. Na dispoziciji sam, spreman sam. Mislim da se ništa neće poremetiti, kao ni moje samopouzdanje jer stvarno sam pun samopouzdanja. Uzdam se u svoj rad i mislim da, što se tiče reprezentacije, nema straha. Dakako, izbornik je taj koji odlučuje. Poštovat ću njegovu odluku kakva god bila, ali iz razgovora koji smo imali, i po onome što mi je sam rekao, tu neće biti nekih dodatnih briga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. veljača 2021 01:43