StoryEditor
Domaći nogometnedjelja, 11 sati

Prvakinje Hrvatske nogometašice Splita kreću u obranu naslova, ekipa bi trebala biti jednako kvalitetna kao lani, ako ne i bolja.

Piše Vedran Babić
22. rujna 2019. - 11:03

Prvakinje Hrvatske nogometašice Splita kreću u obranu naslova.

Danas počinje nova sezona Prve lige, a prvo kolo donosi im domaći susret s Viktorijom iz Slavonskoga Broda (11 sati, Park mladeži).

Nakon što su Splićanke jako dobro odigrale turnir Lige prvaka u Ukrajini, kratko su se odmorile i onda se vratile napornim treninzima i pripremama za domaće prvenstvo.

Nažalost, bez Monike Conjar koja je potpisala za najvećeg rivala Osijek. Osim nje, nema više ni Horvat, Valušek je otišla u mirovinu, no zato su stigle Alves, O’Neill, Tabain, Predanič i Pezelj koje su se predstavile već u Ligi prvaka te Kalamiza i Hadžić. Ekipa bi trebala biti jednako kvalitetna kao lani, ako ne i bolja.

Liga je ove godine smanjena s deset na osam klubova. Igra se dvokružno, 14 kola, nakon čega se dijeli na Ligu za prvaka (1. – 4. mjesto) i Ligu za ostanak (5. – 8.). Tu se opet igra dvokružno, što znači da će svaka ekipa imati još po šest susreta. Iz lige izravno ispada posljednji, a pretposljednji igra kvalifikacije za ostanak.

Ispadanjem Marjana u niži rang Dalmaciju u Prvoj ligi osim Splita predstavlja još Neretva koja danas gostuje u Čakovcu kod Katarine Zrinski (16 h).

#ŽNK SPLIT

Izdvojeno

04. srpanj 2020 15:42