StoryEditor
Domaći nogometGOST KOMENTATOR

Prodori Rebića i Perišića ključ su za četvrtfinale

1. srpnja 2018. - 11:33
hrvatska_argentina80-210618

Ante Miše je bio pomoćnik bivšeg izbornika Ante Čačića, a sa Zlatkom Dalićem je bio “cimer” u juniorima Hajduka kad su bili prvaci 1985. i odlično se prate i poznaju.

Kako protiv Danske, iz rakursa aktualnog trenera mostarskog Zrinjskog?
- Danci su kompaktni sa svojih 4 – 3 – 3 i teško ćemo kroz sredinu moć’ proć’. Je, imamo mi najbolju sredinu, ali nemamo takvu sredinu da možemo proći jedan na jedan. Može Modrić, ponekad, ali nije to rješenje. Rješenje je da mi moramo igrati preko bokova, jedino se s krila prolazi.

Miše nam otvara pogled na taktiku:

- Moramo napraviti igru za Rebića i Perišića na krilima, oni su nam glavno oružje i njima treba igrom donijet loptu da budu u poziciji jedan na jedan. Da oni mogu probit, oni su u toj situaciji izuzetno jaki i potom ide ili šut ili proigravanje na naše napadače koji moraju napunit protivnički šesnaesterac. Iza njih su Vrsaljko i Strinić kao potpora, kad Rebić ili Perišić uđu malo u sredinu, onda Vrsaljko ili Strinić stižu iz drugog plana nečuvani, tu se steže obruč.

Kažete napuniti protivnički kazneni prostor...

- Da, centarfor i jedan vezni i krilni s druge strane. Dakle, tu je Mandžukić, ali i krilni napadač. Pa Luka (Modrić, op. p.) i Raketa (Rakitić, op. p.) imaju ulazak iz drugog plana, ponekad i Broz (Brozović, op. p.). Oni će napuniti šesnaesterac. 

Zvuči nam kao igra na prepad?

- Nije. Najprije mislim da će Danci sto posto stat u obrambeni gard, pozicijski i da će naš bit posjed lopte. Strpljivom igrom trebalo bi otvarat pozicije na krilu, našima Rebiću i Perišiću. Nikako se zbijat u sredinu. Moramo vodit računa i o njihovim napadima na način da ne pravimo olako prekršaje, jer Eriksen je jak iz slobodnih udaraca i prekida, izvodi ih odlično. To je posebna uputa na koju će upozoriti i naš stožer.

Što kažete o Rebiću, u ranijem mandatu Čačića i vas, niste ga zvali?

- Nismo ga nijednom zvali, jer tada u svome klubu nije igrao, kako je odigrao sezonu u Eintrachtu logično je da je pozvan, a i taktički je sazrio. Mi smo tada imali Srnu na beku koji je prodirao duboko, a najčešće smo koristili Brozovića na krilnoj poziciji, pa da uđe unutra i oslobodi prostor. Bio je i Pjaca zdrav, premda nije bio standardan. Najbitnije je ovo: Modrić i Rakitić ako budu na razini kao u prve tri utakmice, plus Perišić i Rebić na krilima i Hrvatska je u četvrtfinalu!

A stožer, kako ga vidite?

- Daliću sve pohvale, najprije snime dobro protivnike, taktički se adekvatno postave, s klupe Dalić vuče prave poteze, radi pravodobne izmjene. Ima i zrno sreće što je uvijek potrebno. Neka tako bude i dalje!.

item - id = 554013
related id = 0 -> 1124736
related id = 1 -> 1099625
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2021 00:15