StoryEditorOCM
Domaći nogometnavijački ‘ratovi‘

Predigra borbe za broncu pripala Marokancima: dominiraju centrom grada, napravili su ludnicu u metrou, ni policajac ih nije uspio urazumiti

17. prosinca 2022. - 13:42

Predigra na ulicama centra Dohe je apsolutno pripala navijačima Maroka. Simpatizeri naših protivnika u borbi za broncu na Svjetskom prvenstvu imali su apsolutnu brojčanu nadmoć. Ali bolje da dominiraju centrom grada, nego sredinom terena.

Raspjevani su bili marokanski navijači na glavnoj gradskoj šetnici Souq Waqifu i na obližnjem Msheirebu. Pjevali su i pred kamerama brojnih medija. Za one koji još imaju predrasuda generalno prema arapskom svijetu, među njima je i mnogo djevojaka.

Donijeli su Marokanci i svoju veliku zastavu koji su razvili nasred Souq Waqifa. Na njoj su se navijači Maroka potpisivali, pa su i njom mahali kao da počinje utakmica Lige prvaka. Ipak hrvatska zastava na crveno-bijele kvadratiće samo dio koje su i danas naši navijači razvili ispred hotela reprezentacije je mnogo veća.

Marokanski navijači napravili su ludnicu i u metrou na putu za stadion Khalifa International na kojem se igra susret Hrvatske i Maroka za broncu na Svjetskom prvenstvu. Jedan od njih, najraspoloženiji, popeo se na stolac na kojem stoje volonteri koji usmjeravaju gledatelje u pravcu stadiona, sličan onaj koji imaju glavni suci u tenisu. A onda je od njega posudio i megafon i poveo navijanje.

Marokanci su bili glasni i uporni. Policajac ih je bezuspješno pokušavao urazumiti da ipak krenu prema stadionu.

image
Frane Vulas
image
Frane Vulas
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 16:03