Domaći nogometbez golova

Potrebna mu je dramatična promjena: neizvjesna sudbina hrvatskog reprezentativca u engleskom premijerligašu

Piše R.R.
14. ožujak 2019. - 18:30
2019-03-07T200533Z_1968125092_RC126AFA8000_RTRMADP_3_SOCCER-EUROPA-CHE-DYK.JPG

Ako se nešto ne promjeni Mateo Kovačić će na kraju sezone imati velikih problema. Chelsea očito nije zainteresiran za produljenje posudbe, odnosno će biti potreban velikih preokret kako bi se na Stamford Bridgeu odlučili da zadrže hrvatskog reprezentativca.

Dva su igrača na istoj poziciji, Ross Barkley i Mateo Kovačić i za sada je Barkley u prednosti, dobiva veću minutažu. Taktički, kad Sarri želi imati posjed i dominaciju onda je Kovačić idealan, među to se događa u malim utakmicama, za veliku pozornost se namješta igra za Barkleya, defenzivni blok i brzi izlasci prema naprijed s obaveznom igrom.

Još su veći problemi u igri na poziciji zadnjeg veznog gdje su N'Golo Kante odnosno njegov backup Jorginho, jer je prevelika razlika i gubi se balans u igri. A problem za Kovačića je u činjenici da je kao kreativac u sredini terena ostao bez pogotka u dosadašnjem dijelu sezone dok je N'Golo Kante već četiri puta bio strijelac iako mu to ne spada u osnovni opis posla.

Kovačić je stigao s idejom da dobije minutažu koju nije imao u Real Madridu kako bi se nametnuo i pokazao svoj talent. Na kraju za igrača koji je plaćen 45 milijuna eura pokazao je malo i ništa. Na žalost Kovačić je vrlo malo pokazao otkako je napustio Dinamo, ta kreativna iskra se vrlo brzo ugasila iako je plaćen veliki novac. No za igrača koji bi trebao biti "desetka" i koji nakon 103 odigrana susreta nije zabio gol njegova karijera je na prekretnici.

Chelsea se žalio CAS-u na odluku FIFA o zabrani kupovine igrača sljedeća dva prijelazna roka. Čak i ako dobiju sport teško je vjerovati da bi Kovačić bio igrač kojega bi otkupili. Osim ako se ne dogodi nešto novo, veliko, čudesno ....

#CHELSEA#MATEO KOVAčIć