StoryEditorOCM
Domaći nogometnezadovoljni marko

Pjaca u svlačionici ludio zbog Sopićevih izjava: ‘Kakve su to gluposti? Što ovaj priča?‘

Piše Dražen Antolić/SN
23. svibnja 2024. - 20:55

Marko Pjaca zamijenjen je na poluvremenu uzvrata finala Kupa i imao je vremena prebirati po mobitelu. Sjedio je u svlačionici, a svjedoci kažu kako mu je u jednom času lice promijenilo boju. To se dogodilo nakon što je ugledao izjavu svojeg trenera. Željko Sopić je u kamere MaxTV-a kazao:

- Pjaca je odigrao jako puno utakmica ove sezone, bio je i na nekim terapijama. Mislim da je najpametnije bilo izvaditi ga iz igre, da se nešto ne dogodi jer ide i na Euro. Znamo u kakvom su stanju njegova koljena, izdržala su cijelu sezonu, da je ostalo 1:0 na poluvremenu, vjerojatno ne bi izašao, ali kod 2:0 nema smisla riskirati.

“Kakve su to gluposti”, “Što ovaj priča” i još koješta sasuo je, čudio se i pomalo ludio Pjaca pred suigračima. Potom je došao do novinara i rekao:

- Nemam problema s koljenima, osjećam se jako dobro i mislim da se dugo nisam ovako dobro osjećao što se tiče koljena. Definitivno nisam zamijenjen zbog toga. Nisam tražio zamjenu, to je trenerova odluka, makar nisam siguran zašto.

Logičan je zaključak da je Sopić poslao pod tuš Pjacu jer nije bio zadovoljan njegovom izvedbom, ali to nije želio reći tako, nego se upustio u verbalne vratolomije. Igraču to nije dobro sjelo jer sezona je gotova, on je na tržištu, a trener već 3-4 puta priča o plesu njegovih koljena i terapijama. Na taj mu način radi medvjeđu uslugu, pa tko će kupiti sportaša sa “staklenim koljenima”!?

Pjaca i dalje ima ambicije, i reprezentativne i klupske, a pitanje je sad što je prava pozadina tih Sopićevih izjava. Je li ga s njima htio braniti ili mu spustiti, ili samo nije dobro promislio, nakanio je biti diplomat, a to mu očito ne ide. Iz njegovih riječi ispada da se predao na poluvremenu, da mu je reprezentacija važnija od momčadi koju vodi te da je Pjaca u ozbiljnim problemima. A mogao je u svojem stilu ispaliti:

- Pjaca nije donio što sam želio pa sam probao s Jankovićem., pišu Sportske novosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 14:09