StoryEditorOCM

Otišlo je predaleko: ‘Pustite dječaka s Rujevice na miru, neka se veseli kako želi‘

25. studenog 2021. - 08:34

Neobičan slučaj veselja, trenutačne iskrene reakcije malog skupljača lopti iz gola Rijeke, u posljednjoj minuti sudačke nadoknade vremena u Jadranskoom derbiju (Rijeka – Hajduk 2:3) i dalje je aktualan, izaziva polemiku, razne komentare.

Mnogi su uočili, vidjeli taj neobičan detalj: kad lopta od glave Jana Mlakara ulazi u gol Rijeke i postavlja rezultat na šokantnu 3:2 pobjedu splitske momčadi doslovce u zadnji čas, jedan od skupljača baluna iza gola Martina Zlomislića samo je stisnuo šake. Kao ono 2yesss...” Zabio je Hajduk gol! I drago mu je!!!

Neobično, ako je već Rijekin skupljač lopte i nedvojbeno član mladih selekcija riječkog kluba, jer takvi skupljaju balune. A mora da duboko u sebi navija za Hajduk. Ima u Rijeci hajdukovaca. I izletilo mu je veselje, eruptiralo.

Nije mali ništa zlo mislio kad je Zlomislić primio gol, reakcija dječačka, spontana, iskrena...

E sad, nije dobra u kontekstu pripadnosti klubu: nosi dres jednog, igra za njega u mlađim uzrastima, a drago mu je da drugi klub zabije gol svome vlastitom.

Kako priča kaže, zbog neprimjerenih reakcija po društvenim mrežama dječak, a zacijelo i njegova obitelj sigurno ne žive mirne dane. Krenula je priča da je dječaku navodno rečeno da ne dođe nekoliko dana na treninge, dok ne prođa sva ta nervoza i neugoda, e da bi Rijeka na tu ćakulu da je dječak navodno suspendiran (?!) digla veliku frku i oštro demantirale te i takve napise.

Ne, nije suspendiran.

Damir Mišković, predsjednik Rijeke i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza rekao je da tko bi bio toliko lud da suspendira dijete od 11 godina i da će Rijeka štititi tog dječaka i da ga se ostavi na miru.

I sve to potpisujemo. Dječaka treba ostaviti na miru i njegovoj obitelji pomoći šutnjom da se sve to zaboravi i pređe preko svega. Tko zna tko je sve za koga navijao kad je bio dijete.

Pisali smo u najavi utakmice koliko je to samo raznih faca i veličina s obje strane, Rijeke i Hajduka nosilo dres na te iste obje strane.

Hajdukovci su davali sve za Rijeku, Riječani isto tako srčano nosili Hajdukov dres.

I u Jadranskim derbijima, kad bi im se karijera našalila i postavila ih na strane suprotne od one na kojoj srce kuca.

I danas ima takvih primjera, ali se dakako sustežu u ispoljavanju emocija. Oni igraju, a ne navijaju. I kažu, mi smo profesionalci.

E pa dječak je još dječak i nije profesionalac. I predsjednik Rijeke Mišković pravilno ga je uzeo u zaštitu.

Nama svima samo opomena da vodimo računa o privatnosti posebno maloljetnika i ne izlažemo ih strastima tamo gdje to apsolutno nije nužno. A da je neobično jest, što da radimo, televizija snima, zadire u svaki kutak...

Ako jednog dana mali skupljač lopte iza Rijekina gola osvane u Hajdukovu dresu, to će nam ispričati kao zgodu, anegdotu.

A ne bi ni to u konačnici bilo čudno. No, pustimo maloga, svake priče za tri dana dosta. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 20:50