StoryEditor
Domaći nogometogroman revolt

Osijek gori zbog odluke Davora Šukera: Prvi put učini ispravnu stvar za svoj grad i javno se odrekni titule počasnog građanina

Piše Nikola Patković/JL
24. srpnja 2020. - 21:19
Goran Mehkek/Hanza media

Naprasna odluka HNS-a da nakon sedam odigranih kola u nazočnosti gledatelja, baš za zadnje odlučujuće kolo u borbi za drugo mjesto i Ligu prvaka sljedeće sezone zabrani dolazak navijača na stadione, u Osijeku je izazvala ogroman revolt, piše Jutarnji list

Bijes je ponajviše usmjeren na najvećeg nogometaša kojeg je Osijek dao, Davora Šukera, koji je ionako u Osijeku među dobrim dijelom navijača godinama nepoželjna osoba, a sad se taj krug još više proširio, jer je prema informacijama sa sjednice IO HNS-a ispalo da je upravo Šuker odbio svaku raspravu o zahtjevu Osijeka i ŽNS Osječke županije da se i za utakmice zadnjeg kola, pa tako i Osijeka i Lokomotive, omogući nazočnost gledatelja.

Odmah su se pojavili i, istina degutantni, transparenti po gradu, a u sve su se uključili i političari, pa je dogradonačelnik Osijeka Boris Piližota (SDP) pozvao Šukera, inače počasnoga građanina Osijeka, da se sam odrekne te titule.

“Davor Šuker je počasni građanin Osijeka. Ova činjenica, upravo zbog brojnih objektivnih, ali i moralnih razloga kod mnogih sugrađana izaziva grč u želucu koji i sam osjećam. Zbog toga pozivam spomenutoga da, ako ima imalo savjesti, makar i u tragovima, prvi put učini ispravnu stvar za svoj grad i javno se odrekne titule počasnog građanina. Titula koju je dobio, vjerujem, dodijeljena je u najboljoj vjeri i kao zalog za budućnost. Titula koju je upravo budućnost trebala donekle opravdati, ali se dogodilo suprotno. Ako gesta koju predlažem ne rezultira adekvatnim potezom osobe koju spominjem, osobno ću pokrenuti inicijativu da se započne postupak oduzimanja titule počasnog građanina”, poručio je Piližota.

Na odluku HNS-a osvrnuo se i osječko-baranjski župan Ivan Anušić (HDZ), koji je istaknuo kako je županijski Stožer Civilne zaštite 'dao zeleno svjetlo da se uz poštivanje epidemioloških mjera može ući na stadion, ali HNS je donio svoju odluku kojom zabranjuje dolazak gledatelja na stadion'.

- No, gledatelji će doći i biti oko stadiona i to će biti još veći problem, jer ih nitko neće moći kontrolirati, niti će se moći provoditi mjere. Ne znam zašto je HNS to napravio i to je pitanje za njih. Nije dobro za Osijek, ali ni za situaciju oko Covida-19, rekao je Anušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 04:49