StoryEditorOCM

Optimizam je zahvatio naciju: nitko ne sumnja u pobjedu ‘vatrenih‘, a za jednog strijelca se ime dobro zna

Piše Ivan Renić
27. studenog 2022. - 11:22

Optimizam je zahvatio navijače diljem Hrvatske, nakon malo defetizma poslije dvoboja s Marokom, sada su svi okrenuti Kanadi i samo jednoj želji,

Ivan Ljubić (27): Livaja će zabit za 1:0

Prva „žrtva” u našem malom reporterskom điru mladić je iz Kaštela. Za njega dileme nema...

- Hrvatska će pobijediti. Nema druge, moramo na pobjedu nakon remija u prvom kolu. Bilo bi sjajno završiti na prvom mjestu u skupini.

Rezultat?

- 1:0, a gol će zabiti Marko Livaja – precizan je Ivan. Teško je i pronaći ikoga tko ne misli da će kaštelanski as „načeti” kanadsku mrežu. Nastavio je:

- Nisam bio nezadovoljan nakon prve utakmice. Dalić zna što radi, ušao je u turnir polako i oprezno. Prvu utakmicu je najvažnije ne izgubiti. A onda se dalje skupljaju bodovi. Prolazimo skupinu 100 posto, a onda Njemačka, Španjolska ili tko god, svejedno je.

Franjo Keškić (27): Livaja i Perišić, 2:0

Pred mikrofon (bolje je kazati diktafon, ajde) rado je stao i fizioterapeut Franjo Keškić.

- Nadam se hrabrijem pristupu naših jer više nemamo prostora za kalkulacije. Mislim da rezultat ne bi smio izostati s obzirom na razliku u kvaliteti.

A on je?

- 2:0, zabit će Perišić i Livaja. To su naša dva najkonkretnija igrača. Lijeva strana nam je forte. Moramo to iskoristiti protiv Kanade – i drugi sugovornik svoj je glas dao vođi Bijelih. Dodao je:

- Od našeg veznog reda očekujem više. Moraju biti bolji, više se nametnuti. Protivnici ih se možda plaše, ali moraju pokazati više kako bi Hrvatska diktirala tempo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. veljača 2023 04:00