StoryEditor
Domaći nogometGlasine o transferima

On je najtraženiji hrvatski nogometaš: samo u jednom danu tri velika kluba su objavila kako razmišljaju o njegovom angažmanu

Piše R.R.
4. kolovoza 2019. - 17:48
rakitic_1111

U svim intervjuima koje do sada dao Ivan Rakitić je decidirano kazao kako želi ostati u Barceloni i nema namjeru odlaska. No s imenom Ivana Rakitića se "trguje" ovaj prijazni rok više nego s bilo kojim nogometašem, iako ima još dvije godine ugovora s Barcelonom i stalno napominje kako je sretan u klubu.

Dovoljno se sjetiti sage s Neymarom i ponuda kako bi Rakitić odlično došao u razmjeni s PSG-om. Taman kada je ta priča nekako utihnula, kada je rečeno da "Raketa" nije u kombinacijama za razmjenu krenule su nove priče. Čak tri kluba su u jednom danu spomenuli Rakitića kao izuzetno poželjnog igrača.

Krenimo redom, Inter se odjednom "iz ničega" pojavio, navodno Antonio Conte ima ideju od Barcelone otkupiti Ivana Rakitića i Arthura Vidala jer je nezadovoljan veznim redom koji mu je "mekan". Ovu kombinaciju su ponovili nekoliko dana već španjolski i talijanski mediji kao vrlo izglednu.

S Otoka pak dolazi vijest da je Everton, odnosno njegov menadžer Marco Silva zainteresiran za dovođenje Rakitića, loše partije tijekom priprema otvorile su oči Silvi koji je shvatio da mu u sredini terena treba lider, a upravo je Rakitić takav tip igrača koji može odigrati zahtjevne uloge. S obzirom na to da Everton i Barcelona imaju odlične poslovne odnose, dokazane u nekoliko transfera ova kombinacija i nije nemoguća.

No Evertonu bi posao mogao pokvariti Manchester United, izgleda da su "crveni vragovi" sve dalje od angažmana Bruna Fernandesa iz Sportinga, a za otprilike isti novac bi mogli dovesti iskusnog Rakitića kojega jako cijene u Engleskoj. Dapače na Old Traffordu smatraju da bi tandem Pogba – Rakitić mogao biti temelj za visoke domete.

Što je od svega istina? Teško je znati, prijelazni rok je u punom jeku, interes za Rakitića postoji, Barcelona je izvjesila cijenu od 50 milijuna eura što mnogima i nije toliko skupo. Uostalom čak je i jedan Jose Mourinho kazao da je to "najpodcjenjeniji igrač", jer za njegovu kvalitetu igre bi morao kotirati mnogo više. Očito je došlo to vrijeme kada mnogi u hrvatskom reprezentativcu vide idealno rješenje.

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 17:41