StoryEditor
Domaći nogometmakljaža na derbiju

Očekujemo pravednu kaznu i jasno obrazloženje uz napomenu da se dosad u HNL-u nije dogodio takav incident kao sad na Rujevici

24. studenog 2021. - 09:07

Kazne disciplinski sudac Alan Klakočer izriče srijedom, no sudeći po indiskrecijama, dok dobije svu hrpu materijala i očitovanja Rijeke i Hajduka i sve to prouči i odvaže, realnije je očekivati da će kaznu izreći - u četvrtak.

Plan jest da se ne odugovlači, premda se teoretski može dogoditi i odgoda od sedam dana, ako se Klakočeru ne uklopi kompletan mozaik događanja, pa zatraži i dodatna, još dopunskih izvješća i očitovanja.

U Savezu ne žele ništa unaprijed komentirati, takav je običaj, ne čudi nas, teško je doći do neke relevantne izjave, ali kao da je u zraku određeno relativiziranje problema...

Naime, predsjednik Rijeke Damir Mišković, ujedno i dopredsjednik HNS-a, ali nadasve s titulom jakog čovjeka Saveza kako mi doživljujemo njegov ukupni utjecaj, rekao je:

- To su bila dva izolirana incidenta, ljudi su previše popili, te su izašli na travnjak – lakonski je u intervjuu za SN kazao Mišković.

Međutim, loše bi bilo kad bi se tom porukom jakog čovjeka Saveza rukovodio i disciplinac Alan Klakočer. Loše bi bilo kad bi sjena moćnog čelnika uvjetovala da Klakočerova ruka zadrhti...

Jasno obrazloženje

Ne pišemo ovo s neke pozicije Hajduka kojemu bi kao bilo lakše ili draže da se Rijeku teže kazni?! Zašto? Nitko to nije rekao i Hajduk s ovim nema nikakvu kopču.

Radi se isključivo o tome da očekujemo pravednu kaznu i jasno obrazloženje uz napomenu da se dosad u HNL-u nije dogodio takav incident kao sad na Rujevici, da se nasrće na igrače i funkcionere suparničke momčadi.

Rekosmo i jučer, vidjeli smo već tijekom HNL-a da navijači jurišaju na vlastite igrače, bilo je i utrčavanja spram suca, bilo je i prekida utakmice zbog utrčavanja mase navijača na teren samo da se nered i prekid izazove i sve smo to iskusili s aspekta Hajduka i Hajduk je trpio ozbiljne kazne.

No, ovo je po našem sudu posebno težak slučaj napada na suparničke igrače i funkcionere usred nogometne arene i zapravo treba uputiti upozorenje da ovakvi prekršaji ne pređu u navadu.

Upozorenje i zaštitarskim službama kojima se potkralo utrčavanja gledatelja, čime nitko nije sretan i jasno je da bi i oni morali podići razinu - da se tako izrazimo – budnosti.

Posebno kad se igraju visoko-rizični derbiji treba biti posebno na oprezu. 

Jučer smo već citirali članak 67., jasno je da u odmjeravanju kazne ulogu igra i je li prijestupnik u recidivu i kakvom, ali od Klakočera nadasve očekujemo da reže i siječe – pravedno.

A ne da mu Miškovićev šapat stvori zaglušujuću buku.

item - id = 1145530
related id = 0 -> 1149543
related id = 1 -> 1149518
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2021 13:00