StoryEditor
Domaći nogometcovid-19 u maksimiru

Nogometaš Dinama pozitivan na koronavirus, iz kluba tvrde kako nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača

Piše SN
19. kolovoza 2020. - 12:07
Ronald Goršić/Ilustracija/Hanza Media

Iz Maksimira stiže vijest kako je jedan od nogometaša Dinama pozitivan na COVID-19, ali iz kluba nisu željeli otkriti identitet igrača. Kako god bilo, nakon što je utrvrđeno da je nogometaš pozitivan na koronavirus sada mu slijedi vrijeme stroge samoizolacije, pišu Sportske novosti.

- Igrač koji je imao simptome odmah je o svom stanju obavijestio liječničku službu GNK Dinamo koja je sukladno svim propisanim mjerama o situaciji obavijestila nadležnu epidemiološku službu. Igrač je danas dobio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije, sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i radne skupine Hrvatskog nogometnog saveza, prenosi službena stranica gnkdinamo.hr.

Iz kluba također tvrde kako sukladno procjeni liječničke službe kluba i epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog stožera, s obzirom na to da zaraženi igrač unutar kruga stadiona nije bio u bliskom kontaktu s drugim osobama u zatvorenim prostorima.

Klubovi sudionici UEFA natjecanja obavezni su uoči svake utakmice odraditi testiranja na COVID-19 sukladno svim propisanim mjerama, i to dva puta uoči odigravanja utakmice. Svi članovi prve momčadi bit će u četvrtak 20. kolovoza testirani na COVID-19, a nekoliko dana nakon toga odradit će se i drugo testiranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

07. ožujak 2021 09:55