StoryEditorOCM
Domaći nogometzdravstveni problemi

Ništa od privatne audijencije, Papa neće primiti reprezentaciju i delegaciju HNS-a

Piše Sport SD
7. lipnja 2023. - 11:39

Hrvatska nogometna reprezentacija, po svemu sudeći, neće u petak od 11 sati biti na privatnoj audijenciji kod pape Franje u Rimu. Kako je objavila talijanska novinska agencija ANSA, papa Franjo je u srijedu primljen u rimsku bolnicu Gemelli - pišu Sportske novosti.

Tamo će mu biti urađena hitna operacija, dvije godine nakon što mu je odstranjeno 33 centimetara crijeva. Navodno, pojavili su se novi problemi, a iz Vatikana javljaju da će papa biti anesteziran za vrijeme postupka, odnosno da će u bolnici ostati nekoliko dana.

Papa je u rimskoj bolnici na redovnim pretragama bio u utorak, a pojavio se u dobrom raspoloženju. U srijedu ujutro je pak imao redovitu tjednu audijenciju na Trgu svetog Petra, uz dva sastanka prije tog događaja, dodaje se u javljanju.

image
AFP

Podsjetimo, papa je u bolnici bio i potkraj ožujka, kada je zbog boli u prsima hospitaliziran zbog bronhitisa.

Papa je u ovim danima imao dosta natrpan raspored, s po nekoliko privatnih audijencija svakog dana. Tako su mu ovoga petka, 9. lipnja u posjetu trebali doći hrvatski reprezentativci i prateća delegacija HNS-a. Papa je, među ostalim putovanjima, u kolovozu trebao ići na četverodnevni posjet Portugalu i dugotrajni posjet Mongoliji, no sada su ta putovanja pod znakom pitanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 09:14