StoryEditor
Domaći nogometSCENARIJ IZ SNOVA

Nenad Bjelica: Uopće ne žalim za pobjedom

Piše Nikola Lipovac/Jutarnji list
23. listopada 2019. - 00:15
sahtar_dinamo100-221019

Nenad Bjelica prvi je stigao pred novinare i odgovarao na pitanja Hrvata i Ukrajinaca. Domaći kolege pokazali su puno veće poštovanje prema treneru hrvatskog prvaka od primjerice Engleza...

Pitali su prvo domaćini trenera Zagrepčana je li zadovoljan bodom, kad se sve zbroji i oduzme.

- Prvenstveno sam zadovoljan igrom svoje momčadi protiv jako dobrog suparnika. Mislim da smo mogli ostvariti i bolji rezultat, imali još jako dobrih prilika, ali mislim da je ovih 2-2 pravedan ishod, koji nam daje dalje šanse da se borimo za najveće ciljeve u ovoj skupini Lige prvaka – kazao je Bjelica

Navijači žale za tri boda, Dinamo je bio bolji od očekivanja čak i najvećih optimista.

- Ne mogu reći da i mi žalimo za pobjedom, jer za dva tjedna će biti nova šansa. Moramo biti ponosni kako su se igrači borili. Nažalost, nije nam bilo dovoljno, nadam se da će biti 6. studenoga. Presudila je velika agresivnost, dobra organizacija i raspoloženost mojih igrača. Pokazali smo ove večeri da imamo kvalitetu da se nosimo s momčadima poput Šahtara i Atalante.

Ukrajinske kolege iznenadila je Dinamova reakcija u drugih 45 minuta:

- U drugom poluvremenu smo bili bolji, imali dvije vratnice, pa onaj Olmov šut kojeg je Pjatov obranio, nismo dali suparniku puno šansi. No i u prvom smo bili na dobroj razini.

Dinamo je trenutno u prednosti nad Šahtarom, ima li trener „modrih” osjećaj da će proći skupinu?

- Da, imam!

Upitan je Bjelica i o domaćoj zamjeni, beku Dodu, je li ga iznenadilo što je zabio slijeva?

- To je bila situacija nakon kornera, gdje je Ismaily otišao na desno, a Dodo na lijevo, iskoristio je nepažnju naše obrane. On je brz igrač, može se to od njega očekivati.

Što se tiče dvojbi oko početnog sastava Bjelica je na naše pitanje odgovorio:

- Petković je odradio samo jedan trening, nakon pet dana stanke, procijenili smo da će u zadnjuh pola sata biti puno opasniji nego otpočetka. Ademi je bio nešto više u treningu, a znao je već u proteklom periodu tako reagirati da dva dana prije utakmice tek počne trenirati, pa potom zaigra. No, nije ni on izdržao više od 70 minuta.

Luisa Castra odmah smo pitali koliko ga je Dinamo iznenadio, njega i pomoćnika mu Darija Srnu, taktikom i gardom? Nakon prevođenja na ukrajinski, pa portugalski, trener Šahtara je odgovorio:

- Mene osobno nije, a ne mogu odgovoriti u ime Srne. Znao sam da Dinamo može igrati 3-4-3. Izbalansirana je bila utakmica, što potvrđuje i statistika, no skrenuo bih vam pozornost da je Dinamo imao 21 prekršaj, a mi osam, time nam nije dao razviti našu igru. Mi smo imali puno više loptu u posjedu, no nismo to na našu žalost razvili u neke prilike i mogućnosti. U svakom slučaju, ovaj remi je zaslužen za obje momčadi – kazao je 58-godišnji Portugalac.

Dodo je zabio s lijevo krila kao i Kolosu prošli petak, je li to uvježbavano, pitali su domaći.

- On je svestran igrač, vičan napadu, ali i Ismaily i Bolbat su isto. Mi treniramo da svaki naš igrač bude uspješan u obrani i napadu.

Potom je Castro upitan o ukrajinskom reprezentativcu Marlosu, je li bolji u sredini, odakle je dodao, nego na krilu:

- Igrao je fantastično protiv Atalante na krilu. Možda nije ovaj put ponovio takvu igru i ispunio sve zadatke, no on je svestran igrač, može jedno i drugo. Zadovoljan sam svim našim igračima ove večeri.

Upitan je i o kaznenom udarcu što ga je skrivio Pjatov:

- Nisam još razgovarao s njim, ali vidio sam snimku, radi se o penalu.

O uzvratu u Zagrebu 6. studenoga Castro je kazao:

– Svi su nam putevi još otvoreni. Ponekad nije važno samo pobijediti, nego i ne dopustiti svome suparniku da pobijedi, a to smo ovaj put uspjeli. I dalje smo u igri za prolazak skupine.

Upitam je Castro i tko je jači, Dinamo Zagreb ili Dinamo Kijev?

- Ova usporedba je teška, jer prvenstvo Ukrajine i Liga prvaka su potpuno različita natjecanja. U ovom drugom je samo šest kola, bilo bi potpuno drugačije igrati s Kijevjanima u skupini Lige prvaka, koja je puno kraće natjecanje.

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 17:32