StoryEditor
Domaći nogometpronašli krivca

Navijači mu prebrzo okrenuli leđa: teški dani čekaju bivšeg hajdukovca i hrvatskog reprezentativca u Aston Villi

Piše R.R.
27. ožujka 2019. - 12:11
trening_hrvatska21-200319_

Jedna nevolja nikako ne ide sama, uvijek ima u paru još nešto. Prije kvalifikacijskih ogleda Hrvatske protiv Azerbajdžana i Mađarske raspravljalo se tko bi trebao braniti, s obzirom na to da je Lovre Kalinić na klupi Aston Ville, a Dominik Livaković standardan u Dinamu. Izbornik Zlatko Dalić odlučio se prednost dati Kaliniću koji i nije bio toliko loš, ali su mu navijači, posebno u Engleskoj, zamjerili dvije stvari.

Kod prvog gola Mađara, Szalai ga je prelako probušio i svi su očekivali da će tu loptu zaustaviti, dok su kod drugog gola Mađara očekivali da vratar visine dva metra "izmete" i svog braniča i mađarskog napadača te pokupi visoko nabačenu svijeću. Kako dog okrenuli težak početak godine za hrvatskog reprezentativca.

Druga nevolja, ona o kojoj smo pričali ide uz Kalinićev angažman, mnogi navijači Aston Ville postavljaju pitanje kako je moguće platiti sedam milijuna funti koji sada sjedi na klupi , vratara koji je dobivao nagrade za najboljeg u Belgiji, a pokazao je nesigurnosti jednako kako i njegov prethodnik Orjan Nyland. Da situacija još bude teža, posljednjih pet dvoboja na gol je stao Jed Steer koji je iskoristio Kalinićevu ozljedu i Villa je neporažena u tom razdoblju što je mladog Engleza podiglo u nebesa kao spasitelja.

Navijači Aston Ville prebrzo su okrenuli "palac dolje" hrvatskom reprezentativcu, gledaju svaki detalj i ponekad ga i preuveličavaju bez da je Kalinić zaista dobio pravu šansu. Gurnut je u vatru kada je momčad Ville bila desetkovana ozljedama, imao je ispred sebe propusni obrambeni zid i sve loše se svalilo na njegova pleća. Kao da je i u Birminghamu sada olakšanje jer su našli krivca za lošu seriju. Pa čak i ako nije sve baš tako.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. prosinac 2020 00:09