StoryEditor
Domaći nogometoduševljava

Nametnuo se kao lider: trener moskovskog kluba prepun hvale za hrvatskog reprezentativca

Piše R.R.
24. rujna 2018. - 21:15
2018-09-19T210104Z_1529871100_RC18912A4330_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-VPL-CSK.JPG

Pravi potez povukao je Nikola Vlašić, uvidjevši da svom raskošan talent neće moći prezentirati u Premiershipu pristao je posudbu. Još bolje su napravili u moskovskom CSKA-u kada su u posudbi ugradili i klauzulu o mogućem otkupu ugovora. Viktor Gončarenko je očito dobio sve prave informacije o Vlašiću i dobro je procijenio da je riječ o igraču koji ne samo da može zamijeniti Aleksandra Golovina, nego i preuzeti lidersku palicu.

Vidjelo se to u Ligi prvaka protiv Viktorije Plzen, potvrdilo se u derbiju protiv Spartaka. Nije CSKA stigao do pobjede u tim susretima, ali je Vlašić osvojio srca navijača svojim igrama i pogocima. Posebno je protiv Spartaka demonstrirao svoju pravu igru, između linija, na centralnoj poziciji kada je imao vrlo malo prostora ali je postigao prekrasan pogodak.

- On je apsolutni vođa ove momčadi. U ovom susretu pokazao je svu svoju klasu, vrlo je jak u organizaciji, kretanju, dodavanju, pravi momčadski igrač s puno povjerenja u svoju kvalitetu – pun je hvale za Vlašića trener Viktor Gončarenko.

Čak i usporedbe s Golovinom koji je bi predodređen za ulogu lidera više nije problem. Dapače pored ovakvog Vlašića navijači CSKA će vrlo brzo zaboraviti na mladu rusku zvijezdu.

- Nimalo ne zaostaje za Golovinom. Čak je i brži, vidi se da je prošao školu u Engleskoj. Nevjerojatno je koliko brzo donosi odluke, kakva dodavanja, gol je bio savršenstvo, to je igrač vrlo ozbiljne razine. Ne vidim takvog igrača u Rusiji – istakao je Gončarenko.

Sretan je trener CSKA zbog pravog poteza, nastavi li se ruska bajka Nikole Vlašića moglo bi se lako dogoditi da preseli "za stalno". Tu gdje ga izuzetno cijene.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2021 01:05