StoryEditor
Domaći nogometŠto dalje

Nakon spektakularne večeri u Poljudu na potezu je opet HNS: Split zaslužuje elitnu utakmicu već u Ligi nacija

Piše Frane Vulas
12. listopada 2019. - 09:56

Sve ovo što smo vidjeli u četvrtak navečer na Poljudu bilo je u redu, lijepo. Bila je to večer nabijena emocijama u kojoj se baš sve poklopilo na travnjaku i na tribinama. Pa makar i s neodoljivim okusom predizborne kampanje, jer nitko nas s tolikom količinom političara na stadionu ne može uvjeriti u suprotno. Međutim, nešto je ipak osjetno nedostajalo, nešto je baš bolo u oči. A svi jako dobro znamo što i zašto.

Što sada dalje? Neće se valjda opet (o)stati na jednoj utakmici u Splitu. Bila bi to ponavljanje pogrešaka iz prošlosti kojih je bilo ohoho. Sada je na potezu opet HNS. Split je zaslužio da se najjača utakmica u idućem ciklusu, u Ligi nacija, igra na Poljudu. Da u grad pod Marjanom u natjecateljskoj utakmici stigne netko iz europske elite (revizijom formata natjecanja ostali smo u Diviziji A).

Nekorektno je i pomisliti sada Rijeci oduzeti susret sa Slovačkom nauštrb Splita, pa da Rijeka osjeti nepravdu koju više od dva desetljeća trpi Split. No, naravno, utakmice su samo vrh ledene sante. Najvažnije je da se konačno napravi pomak u odnosima HNS-a i Hajduka, razgovorima o unaprijeđenju stanja u hrvatskom nogometu. Bez toga će ova splitska večer na koju su igrači samo uzvraćali hvalospjevima, biti samo prigodno organizirani predizborni skup.

Apsurdno je mnogo toga, da se navijački puk dijeli oko vlastite reprezentacije, ekstremne mjere osiguranja usmjerene prema domaćim navijačima, a pogotovo gaženje demokratskog prava izražavanja različitog mišljenja transparentima (kada se ne vrijeđa). Vrijeme je da se sjedne, HNS i Hajduk. Bez fige u džepu, obostrano. Te da se tako konačno nešto promjeni u našem balunu, dubinski, iskonski. Očitim žrtvovanjem Davora Šukera, dok je s druge strane u loži i Damir Vrbanović, te sličnim guranjem problema pod tepih dok izbori prođu neće se baš ništa promijeniti.

#REPREZENTACIJA#HNS#POLJUD

Izdvojeno

02. srpanj 2020 22:56