StoryEditor
Domaći nogometvihor s krila

Najjača karika Vatrenih Ivan Perišić: Uvijek se nekako vratimo ‘iz mrtvih‘, tako će biti i ovaj put, vjerujem u nas

21. lipnja 2021. - 15:51

Ivan Perišić, prvi hrvatski reprezentativac koji je postigao gol na čak četiri velika natjecanja, na neki je način spasio Hrvatsku golom za 1:1 protiv Češke. Time je ostavio nadu u prolaz na životu i jasno je da će njegova dobra partija biti nužna i protiv Škotske u odlučujućem okršaju za drugi krug.

- Nismo bili pravi u prve dvije utakmice. Moramo puno više trčati i probati se skupiti. Uvijek kad je trebalo, bili smo pravi. Tako je bilo svaki put otkad sam ja tu u reprezentaciji, a i prije toga. Uvijek se nekako vratimo "iz mrtvih". Tako će biti i ovaj put, vjerujem u nas. Mi igrači među sobom smo pričali i gledat ćete jednu drugu Hrvatsku - poručio je Perišić na konferenciji za medije na Hampden Parku u Glasgowu.

Nadovezao se na priču o konstantnim putovanjima, nemogućnosti igranja uz navijače...

- Pravila su za sve ista. Neke reprezentacije igraju kući, neke ne mogu imati navijače u gostima i s te smo strane oslabljeni, ali moramo se koncentrirati na nas i na prolaz u drugi krug. Poslije bi trebalo biti lakše.

Škoti su zbog Covida-19 ostali bez nadarenog mladog veznjaka Billyja Gilmoura, je li to hendikep za njih?

- Niti jednoj reprezentaciji nije lako kad izgubi važnog igrača, ali Škotska ima rješenje i zamjenu za njega. Bit će spremni, igraju pred svojim navijačima i dat će sve od sebe. No, vjerujem da će puno toga ovisiti o nama - smatra Perišić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. srpanj 2021 09:19